Un pacient diagnosticat cu COVID-19 s-a sinucis la Institutul „Matei Balș”

Un pacient de la „Matei Balș”, diagnosticat cu Coronavirus, s-a sinucis azi
Suicidul pacientului de la Institutul „Matei Balș”, diagnosticat cu Coronavirus, atrage atenția asupra efectelor psihice ale bolii.

Evenimentul a lăsat întregul spital în stare de șoc. Bărbatul în vărstă de 51 de ani a sărit de la etajul 2 al Institutului „Matei Balș”.

Căderea nu i-a fost instantaneu fatală bărbatului, iar medicii au depus toate eforturile pentru a îl salva pe acesta. El a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde i-au fost aplicate manevre de resuscitare timp de multă vreme, în speranța ca acesta să supraviețuiască. 

Declarațiile Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” 

Comunicatul de presă, transmis de conducerea Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” (INBIMB), este unul de-a dreptul sumbru:

”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID- 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19.

Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul Autorității  Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)”, au fost cele spuse de reprezentanții spitalului.

Efectele psihice ale infecției cu SARS-CoV-2

Tragicul deznodământ trage un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care boala le are asupra sănătății psihice. În special în rândul pacienților cu forme severe de Coronavirus, oamenii de știință atrag atenția că pot apărea manifestări neuro-psihiatrice serioase.

Tulburările psihice de care suferă pacienții diagnosticați cu Coronavirus
Ce tulburări psihice suferă bolnavii de Coronavirus?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Un articol publicat în luna mai a acestui an de foc, în revista online Lancet Psychiatry, vorbește pe larg despre riscul de dezvoltare a bolilor mintale în cazul bolnavilor de COVID-19, cu precădere cei care sunt spitalizați și tratați în unitățile de terapie intensivă.

Informațiile din acest articol se bazează pe o meta-analiză a studiilor efectuate pe cei infectați cu diverse forme ale coronavirusului, rezponsabile de SARS și de MERS.

Conform mai multor studii, stadiile acute ale îmbolnăvirii cu virusurile de tip SARS și MERS au fost adesea însoțite de următoarele tulburări prihice:

  • Confuzie: 28% din pacienți
  • Depresie: 33% 
  • Anxietate: 36%
  • Insomnie: 42%
  • Tulburări de memorie: 34%

“Majoritatea pacientilor cu infectie COVID-19 nu vor dezvolta nicio

problema de sanatate mentala, chiar si cei care au avut o forma severa a bolii, dar avand in vedere numarul mare de pacienti infectati, impactul la nivel global poate fi considerabil”, a declarat Jonathan Rogers din cadrul Departamentului de Psihiatrie al University College London, UK. 

 

Sursa: Regina Maria

 

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Revolta virusologilor din Germania împotriva celor care susţin imunizarea în masă: „Este lipsită de etică”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies