Dintotdeauna romanii au avut ca aliment de baza cartofii. Deja e foarte cunoscut faptul ca acest aliment atat de notoriu trebuie preparat intr-un anumit fel ca sa nu fie o bomba calorica.
Noi tocmai am preparat o reteta delicioasa de piure de cartofi dulci pe care v-o recomandam cu drag. Reteta o aveti mai jos.
Ingrediente:
2-3 cartofi dulci (aproximativ 1 kg)
4-5 catei de usturoi
200-300 grame de smantana
Sare
Noi am fiert cartofii dulci impreuna cu usturoiul si putina sare. Au fiert mai repede decat cei obisnuiti, inca un plus pentru acestia.
Am scurs apa, insa, din obisnuita, am lasat inca putina (cum se face la piureul din cartofi albi ca sa fie mai cremos). Voi sa nu faceti asa! Scurgeti de tot apa pentru ca nu se incorporeaza deloc, probabil din cauza lipsei amidonului, dupa 10 minute apa deja se vedea deasupra.
Am pasat ingredientele cu pasatorul manual, am adaugat smantana care a dat un gust exceptional si sare de Himalaya.
In cazul in care vi se pare ca e prea dulce, mai adaugati putina sare. Este un piure absolut delicios!
Daca nu va place usturoiul sau smantana, puteti inventa o reteta proprie, puteti adauga lamaie, ghimbir, ceapa sau ierburi aromate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro