Un psiholog britanic lanseaza bomba: iti alegi sotul ca pe CAINE! Uite aici regulile pe care trebuie sa le urmezi

Un psiholog britanic lanseaza bomba: iti alegi sotul ca pe CAINE! Uite aici regulile pe care trebuie sa le urmezi
Un psiholog britanic lanseaza bomba: iti alegi sotul ca pe CAINE! Uite aici regulile pe care trebuie sa le urmezi

Temperament, docilitate, pedigree sunt criterii de care tinem cont atunci cand alegem un animal de companie, cum ar fi un caine. insa psihologul Annie Kaszina prezinta in cartea intitulata „iti alegi cainele cu mai multa grija decat viitorul sot?“ o teorie conform careia femeile isi pot gasi partenerii de viata potriviti daca realizeaza ca un barbat de nadejde poate fi evaluat la fel ca un patruped de rasa.

Iata care sunt cele 10 principii sau reguli de care o femeie ar trebui sa tina cont atunci cand alege un caine credincios sau un barbat pe care se poate baza:

1. Temperamentul e sfant
Un partener care se dovedeste de la bun inceput rautacios, foarte critic, dificil, morocanos sau are schimbari dese de dispozitie poate sa para initial interesant, dar pe termen lung relatia va avea de suferit.

Viata este cea care ne invata ca relatiile de cuplu dificile conduc la epuizare emotionala, iar adesea la despartire, puncteaza Kaszina importanta temperamentului de care da dovada un potential partener. „Ganditi-va de ce o atitudine pesimista sau negativista este felul in care considera barbatul cu care abia ati inceput sa iesiti ca ar trebui sa se prezinte in fata dumneavoastra. si de ce ar trebui sa actioneze acest comportament ca un afodiziac?“, subliniaza psihologul.


2. Verifica pedigree-ul
Ce-i drept, atingerea acestui obiectiv este mai dificil de realizat in cazul unui caine de rasa decat in cazul unui barbat. Cert este ca nu pot fi adunate informatiile de la primele intalniri, puncteaza Kaszina. Dar o relatie nu se cladeste intr-o zi, asa ca aceste date pot fi adunate in timp, in urma discutiilor despre familie si prieteni, relatii trecute, profesie, preferinte, poate chiar si informatii legate de istoricul sau medical etc.


3. Atentie la masculii Alfa
Doar daca nu este vorba despre o femeie care se multumeste cu un barbat plin de el, un adevarat mascul Alfa, persoana indragostita de sine, care adora se se auda vorbind si sa fie permanent in centrul atentiei, atunci ar trebui ca acest tip de barbat sa le dea de gandit femeilor. Barbatii care nu se mai satura sa vorbeasca despre ei de la primele intalniri indica nu numai faptul ca probabil au emotii, ci si o posibila lipsa de interes fata de cealalta persoana si o carenta in ceea ce priveste abilitatile
de socializare. „Pana la urma si cand ne alegem un caine vrem un companion alaturi care sa ne simtim bine si care sa se arate interesat de noi. De ce ne-am multumi cu mai putin in cazul unui barbat?", se intreaba retoric Kaszina.

4. Bunele maniere
Femeile ar trebui sa fie atente in perioada de curtare la modul in care partenerul se comporta la restaurant cu chelnerii, sa observe (cand au ocazia) felul in care interactioneza cu copiii sau cu alte persoane care nu fac parte din cercul lui de cunostinte sau al ei.
Detalii care conteaza foarte mult si atunci cand alegem un caine, este de parere psihologul. Bunele maniere afisate de un potential partener in mod selectiv, numai atunci cand considera ca il ajuta sa obtina ceva (la fel ca in cazul cainilor care se comporta exemplar numai daca primesc o bucata de carne gustoasa), dovedeste ca aceste maniere nu sunt adanc inradaciante si ca peste un timp s-ar putea sa aveti parte de o surprinza neplacuta.


5. Exuberanta iesita din comun
Un barbat care isi preseaza partenera de la bun inceput si nu respecta anumite limite, este un barbat care face presiuni pentru a obtine cat mai repede ceea ce il intereseaza. Acesta este un semnal ca persoana respectiva va ajunge mai devreme sau mai tarziu sa va produca suferinte emotionala.

6. intampinarea asteptarilor
O femeie are de regula anumite standarde legate de felul in care se va imbraca la prima intalnire sau de cum se va comporta.
Prin urmare, nu este deplasat sa aiba asteptari similare si de la barbatul cu care se va intalni. Daca partenerul nu se potriveste cu aceste standard, acesta este un semn clar ca directia in care va indreptati nu este cea corecta, considera Kaszina.

7. Docilitate
Cu siguranta, o femeie doreste de la partenerul ei sa fie o persoana sensibila, receptiva la dorintele sale. Asa ca atunci cand barbatul se apuca sa comande la restaurant si pentru ea, din proprie initiativa, sau ia si alte decizii fara sa-si consulte partenera, acesta este un indiciu clar ca avem de-a face cu un „dulau“ decis sa-si marcheze teritoriul si sa se impuna de la bun inceput in rol de stapan.

8. Spirit ludic
Ne dorim de la un barbat sa aiba si o latura sensibila, jucausa, ceea ce nu trebuie sa insemne sub nicio forma imaturitate sau un barbat care cauta o imagine materna ca sa fie cocolosit, puncteaza expertul in relatii de cuplu. Spiritul ludic se refera la o persoana alaturi de care o femeie sa se simta suficient de relaxata incat sa se proasteasca si sa se alinte din cand in cand.

9. Atentie la „corcituri“
O femeie care este singura de o perioada lunga de timp va ajunge la un moment dat sa fie cuplata de familie, prieteni etc. „in ciuda bunelor intentii, nu inseamna ca daca prietenii sau membrii familiei considera o partida potrivita pentru tine, partida va fi si pe placul tau. Potentialul partener a fost cunoscut de amici intr-un alt context decat va este propus dumneavoastra. Nu cumperi o casa sau un caine doar pentru ca asa ti-a recomandat vecina, asa ca este necesar sa ai curajul sa refuzi cand simti ca nu este cazul sa dai curs unei astfel de intalniri aranjate“, avertizeaza psihologul.

10. Lasa planurile de viitor acasa
Femeile au prostul obicei de a-si imagina viitorul alaturi de partener inca de la prima intalnire, daca acesta le este cat de cat pe plac. Prima intalnire nu este facuta pentru a tine locul unui contract de casatorie, ci numai inceputul descoperirii unei alte persoane. „Daca te trezesti fantazand despre un viitor fericit impreuna cu barbatul abia intalnit, intelept este sa faci un dus rece sau sa te consulti cu o prietena cu picioarele pe pamant.

Sursa: adevarul.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Alexandra încă se gândește la Patrick, după împăcarea cu Gagea! Cine a dat-o de gol și cum s-a apărat concurenta în fața celorlalți- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies