Orban Ferenc, un fost jurnalist din Miercurea Ciuc, a reinventat reteta de mamaliga cu branza cu gandul la bunica sa si i-a pus un nume ”fitos”, mai exact: ”parfait cald”.
Pentru parfait-ul cald propus de Orban Ferenc este nevoie de 250 g malai, 350 ml de supa de carne sau legume, 120 g de branza de burduf, 300 ml de frisca sau smantana grasa, cinci oua si 100 g de unt gras.
Se prepara o mamaliga consistenta, din supa de carne si malai, care se toarna pe o hartie de copt si se intinde cu spatula, pentru a obtine un blat de 2-3 centimetri, care se lasa la racit.
”Punem branza, frisca, untul si ouale sparte intr-o punga care poate fi inchisa ermetic (zipp bag) si pe care o punem in apa fierbinte de circa 60 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, verificand din cand in cand cu mana. Scopul este ca ingredientele sa atinga temperatura de 38-40 grade. Turnam ingredientele intr-un bol si le omogenizam foarte bine cu blenderul de mana.
Trebuie sa rezulte o emulsie uniforma si lucioasa la suprafata. Incalzim cuptorul la temperatura de 150 de grade. Punem mixtura intr-o tava unsa usor cu unt si introducem in cuptor regland temperatura la 135 de grade. Mixul este gata cand va atinge consistenta aspicului la o usoara miscare a tavii. Scoatem din cuptor si racim mixtura gradual… cateva ore la temperatura camerei, dupa care cateva ore in frigider, sa atinga temperatura de circa 4 grade.
Astfel am facut un parfait de branza”, a explicat Orban Ferenc pentru AGERPRES.
"Inainte de servire se va incalzi cuptorul la 220 de grade Celsius, se va taia cate o bucata identica si din mamaliga si din parfait. Punem mamaliga intr-o tava acoperita cu bucata de hartie de copt, punem peste mamaliga bucata de parfait si introducem in cuptor, cu functia de ventilare a aerului cald.
Dupa aproape 7-8 minute suprafata parfait-ului se va rumeni. Scoatem mamaliga din cuptor si lasam sa se odihneasca aproape 5 minute inainte de servire”, isi incheie Orban Ferenc descrierea retetei cu nume pretentios.
Pentru parfait-ul cald propus de Orban Ferenc este nevoie de 250 g malai, 350 ml de supa de carne sau legume, 120 g de branza de burduf, 300 ml de frisca sau smantana grasa, cinci oua si 100 g de unt gras.
Se prepara o mamaliga consistenta, din supa de carne si malai, care se toarna pe o hartie de copt si se intinde cu spatula, pentru a obtine un blat de 2-3 centimetri, care se lasa la racit.
”Punem branza, frisca, untul si ouale sparte intr-o punga care poate fi inchisa ermetic (zipp bag) si pe care o punem in apa fierbinte de circa 60 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, verificand din cand in cand cu mana. Scopul este ca ingredientele sa atinga temperatura de 38-40 grade. Turnam ingredientele intr-un bol si le omogenizam foarte bine cu blenderul de mana. Trebuie sa rezulte o emulsie uniforma si lucioasa la suprafata. Incalzim cuptorul la temperatura de 150 de grade. Punem mixtura intr-o tava unsa usor cu unt si introducem in cuptor regland temperatura la 135 de grade. Mixul este gata cand va atinge consistenta aspicului la o usoara miscare a tavii. Scoatem din cuptor si racim mixtura gradual… cateva ore la temperatura camerei, dupa care cateva ore in frigider, sa atinga temperatura de circa 4 grade. Astfel am facut un parfait de branza”, a explicat Orban Ferenc pentru AGERPRES.
"Inainte de servire se va incalzi cuptorul la 220 de grade Celsius, se va taia cate o bucata identica si din mamaliga si din parfait. Punem mamaliga intr-o tava acoperita cu bucata de hartie de copt, punem peste mamaliga bucata de parfait si introducem in cuptor, cu functia de ventilare a aerului cald. Dupa aproape 7-8 minute suprafata parfait-ului se va rumeni. Scoatem mamaliga din cuptor si lasam sa se odihneasca aproape 5 minute inainte de servire”, isi incheie Orban Ferenc descrierea retetei cu nume pretentios.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro
Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro