Unde te vezi peste cinci ani? Aceasta este intrebarea la care majoritatea candidatilor pentru un job raspund gresit

Unde te vezi peste cinci ani? Aceasta este intrebarea la care majoritatea candidatilor pentru un job raspund gresit
Unde te vezi peste cinci ani? Aceasta este intrebarea la care majoritatea candidatilor pentru un job raspund gresit

Evita cliseele in timpul interviului si incearca sa dai cele mai bune raspunsuri astfel incat sa te asiguri ca jobul este al tau. Iata cateva sfaturi cu privire la raspunsul intrebarii capcana “Unde te vezi peste cinci ani?”

Aceasta intrebare este una din cele mai infame parti ale unui interviu si este dificil sa oferi un raspuns fara sa recurgi la clisee ca “vreau sa fac ceva ce imi place” sau “nu sunt chiar sigura”.

De ce pun angajatorii aceasta intrebare? Probabil pentru ca raspunsul tau poate dezvalui mult mai multe despre tine, decat ti-ai putea imagina. De exemplu, intervievatorii isi pot da seama daca ai un plan solid pentru cariera ta si stii ce vrei de la viata sau cat de bine intelegi pozitia pentru care aplici si ce insemna pentru tine succesul.

Majoritatea persoanelor se tem de aceasta intrebare de aceea avem cateva sfaturi in ceea ce priveste cel mai bun raspuns.

Trebuie sa fii ambitioasa insa realista

Angajatorii vor fi mereu atrasi de candidatii ambitiosi, pana la urma nimeni nu vrea un angajat apatic cand vine vorba de munca. Trebuie insa sa fii si realista in ceea ce priveste termenul in care poti sa realizezi anumite obiective. 

De exemplu daca spui ca vrei sa conduci o echipa de 20 de oameni in maxim 3 ani iar in mod normal acest lucru necesita mai mult timp, exista riscul sa fii perceputa ca o persoana aroganta si nepregatita. Fa cercetare, cauta date pe site-ul companiei si date despre ascensiunea in cariera a altor angajati.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Raspunsul trebuie sa fie in termenii corecti, reusite si responsabilitati

O alta greseala comuna facuta de candidati cand raspund la aceasta intrebare

este sa vorbeasca despre bani si beneficii. Daca spui ca vrei sa castigi o suma mare de bani, sa ai masina si asigurare de viata oferite de companie nu va fi o varianta foarte apreciata de angajator. Din contra, il va face sa creada ca esti mult mai interesata de ceea ce vine odata cu jobul, decat de jobul in sine. Raspunsul tau ar trebui sa se refere la dezvoltarea profesionala, la cunostiintele pe care vrei sa le dobandesti sau responsabilitatile pe care ti le doresti.

Trebuie sa fii specifica dar flexibila

Un raspuns vag nu este solutia salvatoare in acest caz. De exemplu “nu sunt sigura, 5 ani reprezinta o perioada lunga de timp. Ma vad muncind in marketing insa sunt interesata si de finante”. Angajatorii vor sa stie exact ce iti doresti. Angajarea, trainingul si dezvoltarea profesionala a unei persoane are anumite costuri, daca acestia isi dau seama ca jobul pentru care ai aplicat nu este ceea ce iti doresti, nu vor lua in calcul angajarea ta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa minti in legatura cu planurile tale, poti sa aduci vorba de mai multe optiuni in domeniul in care activeaza compania la care ai aplicat.

Vorbeste despre idealurile tale profesionale si nu cele personale

Pe angajatori nu ii intereseaza ca iti doresti ca in cinci ani sa fii casatorita, cu doi copii si sa vizitezi Japonia. Un astfel de raspuns denota o atitudine neprofesionala.

 

Sursa  jobs.theguardian.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies