Află din rândurile următoare în ce condiții ar trebui să depozitezi făina astfel încât să-i prelungești termenul de valabilitate.
Fiecare gospodină are în locuința sa o pungă de făină. Acest ingredient se găsește sub diferite forme, în funcție de compoziția sa, iar, indiferent dacă vorbim de făină albă sau integrală, pentru cozonac sau fără gluten, făina este nelipsită din orice bucătărie și poate fi folosită în procesul de gătire al diferitelor preparate, fie că vorbim despre feluri de mâncare principală, gustări sau deserturi.
De aceea, este foarte important să fim atenți la modul în care o depozităm astfel încât să ne bucurăm cât mai mult timp de calitatea sa.
Descoperă în rândurile următoare în ce condiții ar trebui depozitată făina și cum poți prelungi termenul său de valabilitate.
Cum se depozitează corect făina
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Atunci când vine vorba de procesul alocat depozitării acestui ingredient, este important ca făina să nu fie ținută în spații unde este umezeală și nici să nu fie păstrată prea mult timp în ambalajul de hârtie. În acest caz, făina poate să nu mai fie bună de folosit. În plus, depozitarea pe termen lung poate duce la apariția unor insecte, iar făina va fi compromisă total.
De aceea, este important ca făina să fie depozitată într-un borcan sau un recipient care se închide ermetic, pentru a vă asigura că nu va fi afectată nici de umezeală, nici de insecte.
Astfel, puteți folosi făină până la data de expirare înscrisă pe ambalaj.Trucul util pentru a prelungi termenul de valabilitate al făinii
Citește și: Cum păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp. Unde trebuie așezate în frigider
În cazul în care ați cumpărat prea multă făină și vreți să o păstrați cât mai bine, puteți să apelați la trucul util menit să prelungească termenul de valabilitate al acesteia.
Tot ce trebuie să faceți este să puneți pachetul cu făină într-o pungă de plastic pe care o închideți, după care o puneți la congelator. În acest fel, făina poate fi păstrată chiar și doi ani, în cele mai bune condiții, fără să se degradeze și fără să expire. Atunci când vreți să o folosiți, cerneți-o după decongelare și asigurați-vă că este la temperatura camerei înainte să o utilizați în procesul de gătire al diferitelor preparate.