Universitatea din Cambridge a angajat primul sau profesor de Lego. Salariul impresionant pe care-l primeste

Universitatea din Cambridge a angajat primul sau profesor de Lego. Salariul impresionant pe care-l primeste
Universitatea din Cambridge a angajat primul sau profesor de Lego. Salariul impresionant pe care-l primeste

Universitatea Cambridge a angajat primul sau profesor pentru jocul Lego. Paul Ramchandani, expert in sanatatea mintala a copiilor, va fi cel care a fost ales pentru aceasta functie. Acesta va prelua postul in luna ianuarie si va fi remunerat cu 84.000 de lire sterline pe an- salariul mediu al unui profesor din cunoscuta universitate.

In 2015, Universitatea Cambridge a infiintat Centre for Research on Play in Education, Development and Learning (PEDAL).

Proiectul a fost sustinut financiar de Fundatia L ego si a costat in jur de patru milioane de lire sterline. Scopul acestui departament este sa studieze importanta pe care jocul o are in dezvoltarea copiilor. Incepand cu luna ianuarie, acest rol ii va reveni lui Paul Ramchandani, primul profesor de Lego din Universitatea Cambridge.

"Toata lumea are o opinie cu privire la rolul pe care jocul ar trebui sa il aiba in educatia timpurie si exista unele studii extraordinare, dar exista de asemenea si goluri mari in cunostintele noastre.

Avem nevoie de cele mai bune dovezi posibile pentru a putea face informari cu privire la deciziile vitale care privesc educatia si dezvoltarea copiilor", a declarat Ramchandani, profesorul de Lego de la Cambridge.

Interesant este ca Universitatea din Cambridge a scos acest post la concurs inca din 2015. Insa abia in ianuarie 2017 a fost ales profesorul pentru Lego. In cadrul procesului de recrutare s-a inscris inclusiv un elev in varsta de 10 ani.

In anuntul postat de Cambridge, candidatul ar fi trebuit sa aiba "experienta in domeniul cercetarii la nivel international, viziune, leadership si entuziasm”. Castigatorul concursului pentru postul de profesor Lego a fost Paul Ramchandani, un expert in sanantatea mintala a copiilor.

Nu este insa prima data cand Universitatea Cambridge angajeaza un profesor pentru un post mai putin obisnuit. Inainte de a recruta un cercetator Lego, cunoscuta institutie de invatamant a angajat un doctor in ciocolata.

Se intampla in 2014, in cadrul departamentului de inginerie chimica si biotehnologie. Doctorul in ciocolata avea ca misiune sa studieze modul si motivele pentru care ciocolata se topeste.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.


Iar la Noriel poti sa descoperi o multime de seturi LEGO, special create pentru bebelusi sau pentru micuti ceva mai mari sau micute. Seturi LEGO precum LEGO City, LEGO Friends, LEGO Disney Princess, LEGO Ninjago, LEGO Nexo Knights, Lego Star Wars sau LEGO Technic au preturi accesibile si vor incanta orice copil.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Irina Loghin a slabit 4 kilograme in 7 zile! Uite ce a mancat si a baut in fiecare zi!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Biletele pentru Festivalul BEACH, PLEASE! 2025 se vând ca pâinea caldă! Ce preț au și ce surprize pregătesc organizatorii

Zodii de barbati care te fac sa urasti dragostea! Atentie mare la ei, te distrug!

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies