Mai putin cunoscut decat untul de karite sau de shea, untul de cacao are numeroase virtuti.
Untul de cacao contine 53% grasimi (acizi oleic, stearic si palmitic), cu proprietati de hranire a pielii. Comparabil cu untul de karite in materie de hraniere a pielii, untul de cacao are specificitatea de a fi bogat in substante nesaponificabile: compusi de fitosterol si scualen. Fitosterolii au o actiune antioxidanta, cicatrizanta si calmeaza arsurile si degeraturile.
Scualenul este prezent in mod natural in piele si sebum si ajuta la regenarea cimentului lipidic al stratului cornos.
De aceea untul de cacao este folosit in untul de masaj, in balsamurile hidratante, calmante si protectoare. El este folosit si in produsele pentru par foarte uscat sau varfuri despicate.
Bogat in vitaminele A, B, C si E, in minerale (fier, calciu, cupru, magneziu), untul de cacao contine si flavonoide, printre care polifenoli antioxidanti. Gratie acestora, neutralizeaza radicalii liberi, restructureaza epiderma si asigura o buna functionare celulara.
Untul de cacao stimuleaza sintetizarea colagenului si reda elasticitatea si tonusul pielii. Este ideal pentru a lupta contra efectelor timpului si contra vergeturilor. Femeile din Africa folosesc untul de cacao pentru masaj in timpul si dupa sarcina, pentru a pastra elasticitatea cutanata si pentru a preveni aparitia inestetica a acestor mici striatii violete.
Untul de cacao contine 53% grasimi (acizi oleic, stearic si palmitic), cu proprietati de hranire a pielii.
Comparabil cu untul de karite in materie de hraniere a pielii, untul de cacao are specificitatea de a fi bogat in substante nesaponificabile: compusi de fitosterol si scualen. Fitosterolii au o actiune antioxidanta, cicatrizanta si calmeaza arsurile si degeraturile.
Scualenul este prezent in mod natural in piele si sebum si ajuta la regenarea cimentului lipidic al stratului cornos. De aceea untul de cacao este folosit in untul de masaj, in balsamurile hidratante, calmante si protectoare.
El este folosit si in produsele pentru par foarte uscat sau varfuri despicate.
Bogat in vitaminele A, B, C si E, in minerale (fier, calciu, cupru, magneziu), untul de cacao contine si flavonoide, printre care polifenoli antioxidanti. Gratie acestora, neutralizeaza radicalii liberi, restructureaza epiderma si asigura o buna functionare celulara.
Untul de cacao stimuleaza sintetizarea colagenului si reda elasticitatea si tonusul pielii. Este ideal pentru a lupta contra efectelor timpului si contra vergeturilor.
Femeile din Africa folosesc untul de cacao pentru masaj in timpul si dupa sarcina, pentru a pastra elasticitatea cutanata si pentru a preveni aparitia inestetica a acestor mici striatii violete.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro