Unul din trei elevi nu are acces la tehnologie, pentru a participa la școala online! Monica Anisie, gafă colosală

tehnologie, monica anisie, ministrul educației, gafă, școala online
tehnologie, monica anisie, ministrul educației, gafă, școala online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut o gafă colosală prezentând cifre de trei ori mai mici, când a venit vorba despre elevii care nu pot participa la școala online.

Monica Anisie, Ministrul Educației, a prezentat cifre de trei ori mai mici, în cazul elevilor care nu au acces la tehnologia necesară participării la școala online. Aproape un milion de elevi( 903. 870) nu au dispozitive cu conexiune la internet, pentru a-și putea încheia situația școlară, urmând cursurile puse la dispoziție online.

Citeste si: Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?

Aceste cifre sunt de 3.6 ori mai mari decât cele din evaluarea Ministrului Educației, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali și Fundația Viață și Lumină, citat de Ziarul Financiar.

„Ţinând cont de numărul elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar, anul şcolar 2019-2020 (2.824.594), numărul efectiv al copiilor care nu au acces sau au acces limitat la un dispozitiv pentru a participa la educaţie online este de fapt de 903.870

elevi, de 3,6 ori mai mare decât evaluarea Ministerul Educaţiei şi Cercetării,” se arată în studiul menționat.

tehnologie, monica anisie, ministrul educației, gafă, școala online
tehnologie, monica anisie, ministrul educației, gafă, școala online

Monica Anisie, gafă colosală! A declarat numere de trei ori mai mici!

Cu doar câteva zile în urmă, pe data de 5 mai 2020, Ministrul Educației, Monica Anisie, mărturisea că, potrivit statisticilor, aproximativ 250.000 de copii aveau nevoie de echipamente, de dispozitive cu conexiune la internet, pentru a participa la școala online.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

”Estimările ministerului, putem presupune că sunt rezultatul culegerii de date iniţiate de către acesta, prin intermediul inspectoratelor şcolare şi a şcolilor, pentru a afla care este numărul copiilor care, din motive de dotare, nu au acces la şcoala online.

Fiind foarte preocupaţi de subiect, am analizat cât mai multe tipuri de chestionare online, distribuite de către unităţile şcolare spre completare de către părinte pentru fiecare copil în parte.

Am observat că în multe dintre aceste chestionare părintele a fost întrebat doar dacă elevul are acces la un dispozitiv, nu dacă are acces individual şi nici dacă acel dispozitiv este funcţional,” a mai relevat studiul realizat de IRES.

Citeste si: BAC 2020 și Evaluare Națională 2020. Noi măsuri pentru elevi și profesori

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că instituțiile de învățământ vor fi pregătite pentru următoarele posibile valuri ale epidemiei de coronavirus. Astfel, instituțiile de îvățământ din întreaga țară vor avea posibilitatea de a susține cursurile exclusiv online, și la începutul următorului an școlar.

Mai mult decât atât, Monica Anisie, Ministrul Educației, a propus ca, până în Septembrie, ministerul să asigure laptopuri sau tablete elevilor care nu au acces la tehnologie în momentul de față, iar profesorii vor participa la cursuri de formare profesională, pe parcursul verii.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Redeschiderea școlilor depinde de evoluția epidemiologică.

Mă voi gândi întotdeauna la siguranța și sănătatea copiilor, dar și a cadrelor didactice,” a mărturisit Ministrul Educației. Totodată, profesorii vor avea parte de pregătirea necesară pentru a susține cursurile on line, iar începând cu săptămânile următoare, se va lucra la un plan de măsuri ce vizează nu doar profesorii, ci și elevii.

„Săptămâna viitoare vom veni cu un plan de măsuri, un plan care să vizeze, pe de o parte, intervenție asupra elevilor și o intervenție asupra formării profesorilor. Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online, astfel încât să nu ne aflăm în situația în care suntem astăzi,” a mai spus Monica Anisie.

Citeste si: Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies