Urcarea zilnica pe cantar te poate ajuta sa slabesti!

Urcarea zilnica pe cantar te poate ajuta sa slabesti!
Urcarea zilnica pe cantar te poate ajuta sa slabesti!

Persoanele care incearca sa piarda cateva kilograme si care vor sa se mentina mai slabe ar trebui sa se urce zilnic pe cantar si sa-si urmareasca evolutia greutatii de-a lungul timpului, conform unui nou studiu.

In cadrul studiului, coordonat de David Levitsky, profesor de nutritie si psihologie la Universitatea Cornell, s-a observat ca persoanele care doresc sa slabeasca si care s-au cantarit zilnic, notand rezultatele, au pierdut, in medie, 3% din greutatea corporala in interval de timp de 1 an. Mai mult decat atat, dupa un an, aceste persoane au reusit sa-si mentina greutatea timp de inca un an — ceea ce este foarte important pentru ca mentinerea dupa o cura de slabire poate fi mai dificila decat slabirea.

"Sunt mii de moduri prin care se poate slabi. Nu aceasta este problema, ci mentinerea dupa ce am slabit", a comentat David Levitsky.

In cadrul studiului, cercetatorii le-au comunicat celor 162 de voluntari ca pot urma orice metoda de slabire doresc, timp de un an. Obiectivul fixat pentru toti voluntarii a fost o scadere cu 10% a greutatii in decursul celor 365 de zile.


88 dintre participantii la studiu au primit, insa, cantare de la cercetatori care le-au cerut sa isi verifice greutatea in fiecare dimineata si sa treaca rezultatele intr-un grafic. Ceilalti 74 nu au primit cantare si nici nu li s-a cerut sa isi verifice greutatea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cercetatorii au descoperit ca 29% dintre persoanle care s-au cantarit zilnic au pierdut in decursul unui an 5% din greutatea lor initiala, insa din celalalt grup doar 11% au slabit cel putin atat.

In ambele grupuri, procentul celor care si-au atins de fapt scopul de a pierde cel putin 10% din greutatea corpului lor a fost mic. Totusi, a fost destul de mare printre cei care s-au cantarit zilnic- aproape 9%, comparativ cu aproape 5% in celalalt grup.

Recent, o multime de sfaturi legate de pierderea in greutate sugerau faptul ca oamenii nu ar trebui sa se cantareasca in mod frecvent.

Cu toate acestea, ideea ca oamenii ar trebui sa evite cantarul zilnic "nu s-a bazat pe date foarte empirice", a spus Levitsky.

Potrivit cercetatorilor, noile rezultate sugereaza, insa, ca opusul este adevarat: cantarirea zilnica poate ajuta la pierderea in greutate.
Citeste continuarea pe: www.descopera.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies