Studiul Iowa este un studiu cu un mare potential care investigheaza daca dieta, distributia de grasime corporala, precum si alti factori de risc, se afla intr-o stransa legatura cu incidenta cancerului in cazul femeilor mai in varsta.
Usturoiul si ceapa sunt doi dintre cei mai puternici agenti anticancerigeni cunoscuti, contribuind din plin la prevenirea cancerului. Un numar foarte mare de studii ofera dovezi in acest sens.
Mai multe studii desfasurate asupra populatiei au dovedit o asociere intre aportul crescut de usturoi si reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de stomac, de esofag, de colon, de pancreas si de san.
Studiile asupra populatiei sunt studii multidisciplinare care au scopul de a investiga cauza, incidenta, sau raspandirea unei boli sau de a examina efectul interventiilor legate de sanatate, aportul alimentar si nutritional, sau expunerile de mediu. O analiza a datelor oferite de sapte studii desfasurate asupra populatiei au demonstrat faptul ca riscul de dezvoltare a cancerului colorectal si de stomac scade in mod proportional cu cantitatea de usturoi crud consumata.
Studiul Iowa este un studiu cu un mare potential care investigheaza daca dieta, distributia de grasime corporala, precum si alti factori de risc, se afla intr-o
stransa legatura cu incidenta cancerului in cazul femeilor mai in varsta. Rezultatele studiului au aratat o asociere puternica intre consumul de usturoi si riscul de cancer de colon. Femeile care au consumat cele mai mari cantitati de usturoi au avut un risc de 50% mai mic de a dezvolta cancerul de colon, comparativ cu femeile care au consumat usturoi in catitati foarte scazute.
Mai multe studii desfasurate in China au fost axate pe legatura dintre consumul de usturoi si riscul aparitiei cancerului.
In cadrul unui astfel de studiu, cerceratatorii au descoperit ca un consum frecvent de usturoi si de diferite tipuri de ceapa a fost asociat cu un risc redus de cancer esofagian si de cancer gastric (de stomac), reducerile mai mari fiind vazute in cazul nivelurile mai ridicate de consum. In mod similar, in cazul unui alt studiu, consumul de usturoi si de ceapa a fost legat de un risc redus de cancer la stomac.
Intr-un al treilea studiu, aportul mai mare de legume din familia Allium, in special usturoi si praz, a fost asociat cu o reducere de aproximativ 50% a riscului de cancer de prostata.
De asemenea, dovezile sugereaza ca usturoiul poate contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului pancreatic. Un studiu desfasurat in zona San Francisco Bay a constatat ca riscul de cancer pancreatic a fost cu pana la 54% mai mic in cazul persoanelor care au consumat cantitati mari de usturoi comparativ cu cei care au mancat cantitati mai mici.
Sursa: E-dimineata.ro
Usturoiul si ceapa sunt doi dintre cei mai puternici agenti anticancerigeni cunoscuti, contribuind din plin la prevenirea cancerului. Un numar foarte mare de studii ofera dovezi in acest sens.
Mai multe studii desfasurate asupra populatiei au dovedit o asociere intre aportul crescut de usturoi si reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de stomac, de esofag, de colon, de pancreas si de san.
Studiile asupra populatiei sunt studii multidisciplinare care au scopul de a investiga cauza, incidenta, sau raspandirea unei boli sau de a examina efectul interventiilor legate de sanatate, aportul alimentar si nutritional, sau expunerile de mediu. O analiza a datelor oferite de sapte studii desfasurate asupra populatiei au demonstrat faptul ca riscul de dezvoltare a cancerului colorectal si de stomac scade in mod proportional cu cantitatea de usturoi crud consumata.
Studiul Iowa este un studiu cu un mare potential care investigheaza daca dieta, distributia de grasime corporala, precum si alti factori de risc, se afla intr-o stransa legatura cu incidenta
cancerului in cazul femeilor mai in varsta. Rezultatele studiului au aratat o asociere puternica intre consumul de usturoi si riscul de cancer de colon. Femeile care au consumat cele mai mari cantitati de usturoi au avut un risc de 50% mai mic de a dezvolta cancerul de colon, comparativ cu femeile care au consumat usturoi in catitati foarte scazute.
Mai multe studii desfasurate in China au fost axate pe legatura dintre consumul de usturoi si riscul aparitiei cancerului.
In cadrul unui astfel de studiu, cerceratatorii au descoperit ca un consum frecvent de usturoi si de diferite tipuri de ceapa a fost asociat cu un risc redus de cancer esofagian si de cancer gastric (de stomac), reducerile mai mari fiind vazute in cazul nivelurile mai ridicate de consum. In mod similar, in cazul unui alt studiu, consumul de usturoi si de ceapa a fost legat de un risc redus de cancer la stomac. Intr-un al treilea studiu, aportul mai mare de legume din familia Allium, in special usturoi si praz, a fost asociat cu o reducere de aproximativ 50% a riscului de cancer de prostata.
De asemenea, dovezile sugereaza ca usturoiul poate contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului pancreatic. Un studiu desfasurat in zona San Francisco Bay a constatat ca riscul de cancer pancreatic a fost cu pana la 54% mai mic in cazul persoanelor care au consumat cantitati mari de usturoi comparativ cu cei care au mancat cantitati mai mici.
Sursa:
E-dimineata.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro