Utilizari ale castravetilor care te vor uimi! Uite cate probleme iti pot rezolva

Utilizari ale castravetilor care te vor uimi! Uite cate probleme iti pot rezolva
Utilizari ale castravetilor care te vor uimi! Uite cate probleme iti pot rezolva

Castravetii sunt foarte usor de plantat si de ingrijit oferindu-ne in schimb foarte multe beneficii .

Nici nu banuiam cate lucruri putem face cu ajutorul lor. Stiai ca pot preveni mahmureala  sau ca putem curata chiuveta din bucatarie? Uite o lista de sfaturi si trucuri pe care le putem face cu ajutorul castravetilor! Si mai au si un continut foarte scazut de calorii.

Beneficii pentru sanatate- Castravetii contin aproape toate vitaminele de care avem nevoie in fiecare zi.

Doar un castrevete contine vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magnesiu, fosfor, potasiu si zinc.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sursa de energie- Castravetii sunt o sursa buna de vitamine B si carbohidrati care pot oferi rapid o senzatie de energie care poate dura ore.

Sa nu mai vorbim de continutul de apa suplimentar- unele cercetari arata ca 40% din populatie nu bea suficienta apa.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Te scapa de larve- Unii

spun ca tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva felii de castravete pe o tavita din aluminiu si gradina ta va fi eliberata de larve si alti daunatori tot sezonul. Chimicalele din castravete reactioneaza cu aluminiul si se obtine un miros nedetectabil la om, dar care va  tine viermii si melcii la distanta.

Diminueaza pofta de mancare- Putem sa-i folosim ca si gustari dupa-amiaza sau seara.
Castravetii au fost folositi adesea  ca mese rapide pentru a contracara senzatia de foame.

Au o putere mare de curatare- Daca esti in cautarea unei modalitati de curatare "verde" pentru robinete, chiuvete sau obiecte din otel inoxidabil,  ia o felie de castravete si freaca  suprafata respectiva; nu numai ca va elimina petele negre depuse de-a lungul timpului,dar o sa aduca inapoi luciul fara sa lase urme. In plus degetele sau unghiile tale nu vor fi afectate in timpul curatirii.


Leac pentru mahmureala – Daca vrei sa eviti durerile ingrozitoare de cap de dupa o petrecere, mananca cateva felii de castravete inainte de a merge la culcare. Te vei trezi  odihnita si fara dureri de cap. Castravetii contin suficient zahar, vitamine din complexul B, precum si electroliti pentru a reface substantele nutritive pierdute dar esentiale organismului, pastrand totul in echilibru. In plus, contine 90% apa, foarte necesara corpului tau dupa o petrecere de pomina.


Improspateaza respiratia (atunci cand nu ai menta) – Daca te duci la un pranz de afaceri si nu ai guma sau bomboane mentolate, ia o felie de castravete si tine-o lipita de cerul gurii timp de 30 de secunde pentru a elimina respiratia urat mirositoare.

In caz de urgenta, iti salveaza luciul pantofilor – Daca ai o intalnire importanta  sau un interviu la locul de munca si iti dai seama ca nu ai suficient timp pentru a-ti lustrui  pantofii, freaca-i cu o bucata de castravete.Vor
capata rapid  o stralucire durabila si de asemenea vor respinge si apa. Aceasta metoda functioneaza doar in cazul pantofilor cu suprafata lucioasa.

Scartaitul balamalelor – Daca ai probleme cu scartaitul balamalelor, ia o felie de castravete si freaca de-a lungul balamalei. Este o rezolvare temporara, cel putin pana cand pui mana pe un lubrifiant mai de durata.

Indeparteaza stresul – Daca esti stresata si nu ai timp pentru masaj facial sau o vizita la spa, taie un castravete si pune-l la fiert intr-o oala. Substantele chimice si nutrientii din castravete vor reactiona cu apa clocotita si vor elibera un abur cu miros placut si relaxant. S-a demonstrat ca reduce stresul, mai ales tinerelor mame si studentelor in timpul sesiunilor.

Guma de sters- Coaja castravetilor poate fi folosita ca o guma de sters. Este utila pentru cerneala, creioane chiar si  markere, cu care uneori copiii decoreaza peretii.

Sursa: www.health.com



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies