Cu siguranta ca ai putea sa arunci cojile de portocale, insa le poti gasi cateva utilizari uimitoare. Iata despre ce este vorba.
1. Improspateaza-ti mirosul din sifoniere in mod natural- Pentru a face asta, pune cojile de la o portocala intr-o soseta veche, curata, si pune pe rafturi.
2. Opreste zaharul brun sa se intareasca- Pune o felie de coaja de portocala in recipientul in care tii. Inlocuieste felia o data pe luna.
3. Pastreaza focul aprins mai mult timp- Lasa cojile de portocala la uscat peste noapte iar a doua zi aprinde-le usor in locul in care faci focul. Uleiurile de portocala sunt inflamabile, asa ca o portoala va arde mult mai greu.
4. Indeparteaza petele dificile din cuptorul cu microunde- Pune cateva coji de portocala intr-un vas rezistent la caldura, acopera cu apa si incalzeste timp de 5 minute la cuptorul cu microunde. Aburul se va ridica in cuptori iar acidul citric va ucide bacteriile.
5. Fa vesela sa straluceasca- Tine vesela in chiuveta plina cu apa calda si o mana de coji de portocala timp de 5 minute, apoi spala ca de obicei.
Sursa: prevention.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro