Utilizari inedite ale cojilor de portocala. Nu mai arunca cojile, incearca-le si tu !

Utilizari inedite ale cojilor de portocala. Nu mai arunca cojile, incearca-le si tu !
Utilizari inedite ale cojilor de portocala. Nu mai arunca cojile, incearca-le si tu !

Obisnuim sa aruncam cojile de portocala, pe care le consideram simple “ambalaje” pentru delicioasele feliute de fruct din interior.

Insa, iata 10 idei pentru a folosi aceste coji in locuinta si in gradina.

“Solutie” impotriva tantarilor – Daca frecam o coaja de portocala proaspata (neuscata) de piele, cu faţa exterioara, ne protejam de intepaturile tantarilor.

Tin furnicile la distanta – Pur si simplu plasam coji de portocali in zonele in care observam furnici. Insectele nu vor mai aparea pe acolo.

Tin pisicile la distanta – Poti pune coji de portocala in jurul casei pentru a tine departe pisicile din vecini.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ghiveci pentru plante – Trebuie doar sa avem grija sa desfacem o jumatate de coaja fara sa o rupem. Apoi, facem o mica gaura in partea inferioara, pentru scurgere, si umplem “ghiveciul”, pe jumatate, cu pamant de flori.

Aprindere focului – Poti folosi coji uscate pentru a aprinde focul.

Uleiurile din coji sunt inflamabile.

“Odorizant” pentru locuinta – Punem la fiert cojile de la o portocala intr-un vas de aluminiu, alaturi de 2 cesti de apa. Lasam sa fiarba la foc mic timp de cateva ore.

“Odorizant” pentru sifonier – Se umple un mic saculet textil cu coji uscate de portocala si se agata in interiorul sifonierului.

Hranitor pentru pasari – Se decojeste cu atentie portocala, astfel incat sa pastram macar jumatate de coaja intacta, fara rupturi.

Facem doua mici gaurele in laterale si introducem un snur. Punem hrana pentru pasari inauntru si agatam “hranitorul” intr-un copac.

Pentru un frigider frumos mirositor- Intr-o jumatate intacta de coaja se pune sare. Punem coaja umpluta cu sare intr-un bol, pe care il punem in frigider.

Anti-melci – Arunca coji de portocala pe sol pentru a tine la distanta melcii de gradina.

Folositi cu incredere acest sfat mai ales in gradina de varza, cultura extrem de afectata de melci.
Sursa: www.greatnews.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies