Bunica Gherghina a dezvăluit rețeta prăjiturii Mozaic, pentru care are nevoie de doar câteva ingrediente.
Bunica Gherghina împarte de fiecare dată pe rețelele de socializare rețete pe care le pregătește folosindu-se de doar câteva ingrediente.
„Vă pregătesc o prăjitură, Mozaic se numește. Am pus două borcane de gem.” Care sunt cantitățile pe care le folosește pentru prăjitura Mozaic
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bunica Gherghina împarte cu urmăritorii săi o nouă rețetă delicioasă, de această dată fiind vorba de un desert. Prăjitura Mozaic se pregătește cu doar câteva ingrediente, iar Bunica Gherghina prezintă, pas cu pas, cum prepară un desert rapid și simplu. Pentru acesta aveți nevoie de:
- făină
- zahăr
- lapte
- ulei
- gem
- bicarbonat de sodiu
- zahăr vanilat
- ouă
- drojdie
- sare
„Vă pregătesc o prăjitură, Mozaic se numește. Pentru această prăjitură nu ne trebuie multe ingrediente. Făină, zahăr, lapte, ulei, gem, bicarbonat de sodiu, zahăr vanilat, ouă, drojdie și sare. În această covată punem făina care trebuie cernută și urmează să punem 10 linguri de zahăr, 10 de ulei, 10 de lapte. Acum urmează să punem patru ouă, un praf de sare, zahărul vanilat, bicarbonatul de sodiu și o linguriță de drojdie. Acum luăm la frământat până înghite această compoziție câtă făină îi trebuie.”, a povestit Bunica Gherghina.
„Opriți o mânuță de cocă să o radeți deasupra la gem.” Secretul prăjiturii Mozaic realizată de Bunica Gherghina
Acum, dacă aluatul este pregătit, Bunica Gherghina dezvăluie secretul prăjituri Mozaic, și anume, aluatul pe care îl rade pe deasupra gemului. După ce a așezat coca în tavă și apus două borcane de gem pe deasupra, Bunica Gherghina a păstrat puțină compoziție, pe care a frământat-o mai bine, apoi a ras-o deasupra tăvi pentru a avea un aspect de mozaic.
„Am uns tava și acum tapetăm cu făină. Am pus coca la tavă și acum urmează să punem gemul deasupra. Am pus două borcane de gem, iar acum urmează să rad coca deasupra la gem. Atențiune! Opriți o mânuță de cocă, o frământați un pic mai tare și începeți să o radeți deasupra la gem. Am ras și coca, acum merg cu ea la cuptor și o lăsăm la 250 de grade până se coace.”, a mai povestit Bunica Gherghina.