Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă pentru urmăritori, iar de această dată a dezvăluit cum face rețeta prăjiturii cu unt.
Bunica Gherghina a continuat tradiția rețetelor pe rețelele de socializare, așa că de această dată vine tot cu un desert, pe care îl pune la dispoziția urmăritorilor săi.
“ Trebuie să amestecăm bine făina cu toate ingredientele până se face o cocă mai tare.” Cum prepară bunica Gherghina Aluatul pentru prăjitura cu unt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Bunica Gherghina a dezvăluit, pas cu pas, cum face prăjitura cu unt, care sunt ingredientele de care are nevoie, în ce cantități trebuie folosite pentru ca totul să iasă ca la carte, dar și ce trebuie pus pe deasupra pentru ca prăjitura să fie gata de mâncat. Este un desert care nu necesită mult timp pentru coacere.
Ingrediente:
- Făină
- Zahăr
- Amoniac
- 4 ouă
- Unt
- Lămâie
- Nucă
- Zahăr vanilat
- Gem de vișine
„Vă prezint o rețetă nouă, prăjitură cu unt. Avem nevoie de un bol și punem untul. Punem doar gălbenușurile de la ou, iar albușul în alt bol. Peste gălbenușuri pun patru linguri de zahăr și 13 linguri de făină. Punem zahărul vanilat și amoniacul stins cu zeamă de lăm âie. Trebuie să amestecăm bine făina cu toate ingredientele până se face o cocă mai tare, nu trebuie să fie moale.”, a spus bunica Gherghina.
Cum face bunica Gherghina bezeaua pentru prăjitură
Înainte să fie scoasă de tot, bunica Gherghina adaugă deasupra albușul spumă, apoi mai lasă prăjitura pentru câteva minute la cuptor, pentru ca totul să se formeze sub formă de bezea. Pentru iubitorii prăjiturilor crocante, bunica Gherghina adaugă pe deasupra și nuci, iar totul rămâne în tavă până când prăjitura este coaptă, iar nucile devin prăjite.
„Contează și tava. Să nu fie într-o tavă mare. Am pus coca la tavă și o presați bine cu lingura toată tava. Vă trebuie un borcănel mic cu gem. Punem gemul deasupra. Când e aproape gata, o scoatem și punem albușurile bătute deasupra. Albușurile le batem cu 5 linguri de zahăr. Apoi o mai băgăm cinci minute la cuptor să se facă o bezea. Adăugăm și nucă deasupra.”, a mai povestit bunica Gherghina.