Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta libaneză de ras asfour cu pui, din câteva ingrediente.
Gabriela Cristea a obișnuit deja cu rețelele sale pe rețelele de socializare, așa că de această dată a trecut pe mâncarea libaneză, preferată în familia ei.
„Nu este greu de făcut. Noi o mâncăm cu lipie. Un fel de tocăniță libaneză.” Care sunt ingredientele pentru prepararea ras asfour
Gabriela Cristea a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ras asfour, mâncare libaneză cu pui, care poate fi pregătită și cu vită.
Aceasta a explicat, pas cu pas, cum prepară acest fel de mâncare și de ce ingrediente are nevoie. „Astăzi vă propun o mâncare libaneză, se poate cu carne de vită sau pui. Un fel de tocăniță libaneză, cu sos de rodii, ulei de măsline, sare și piper, carnea de vită și două cepe destul de mari, apă sau supă. Voi folosi pulpă pentru că e mai grăsuță și se prăjește în propriul sos, iar puiul sau vita trebuie tăiate cât mai subțire.
Nu este greu de făcut. Noi o mâncăm cu lipie. Tăiem toată carnea, iar ca totul să fie gata mai rapid, tai și ceapa. Ceapa se taie din două, apoi jumătățile. Punem ceapă destul de multă, așa se folosește la rețeta asta. Luăm cratița cu puiul tăiat, punem la foc, se gătește în propria grăsime. Carnea a început să se rumenească, am fiert niște supă de pui și couscous. Pun într-o tigaie 2-3 linguri de ulei de măsline și călim ceapa puțin.
E prima dată când încerc asta cu pui, deoarece eu îl fac cu vită. Sunt îndrăgostită de cel cu vită.”, a spus Gabriela Cristea.
„Punem sirop de rodie, cam 150 de ml.” Ingredientul secret pentru rețeta libaneză
Gabriela Cristea a dezvăluit și cum folosește sosul de rodie în preparat, dar și cât de mult trebuie să stea mâncarea la fiert. „Ceapa se topește în momentul în care punem ras asfourul la fiert. Punem ceapa peste puiul prăjit în tigaie, amestecăm bine, esențial este să nu uitați de sare și piper.
Nu le puneți de la început pentru că mâncarea trebuie gustată. Punem și fulgi de chili. Punem sirop de rodie, cam 150 de ml și apă. Dacă mai trebuie, mai adăugăm. Apa trebuie să acopere pentru că urmează să stea la fiert. Sosul va fi puțin lipicios. Mâncarea este super delicioasă și merge foarte bine cu couscousul. Iar dacă aveți pătrunjel, faceți și o salată tabulle. Stă la fiert aproximativ 30-40 de minute pentru că trebuie să scadă.
Este o mâncare ușor acrișoară, dar vă lingeți pe degete.”, a mai spus Gabriela Cristea.
Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta libaneză de ras asfour cu pui, din câteva ingrediente.
Ce sfat le transmite Gina Matache tinerelor, cu privire la potențialii parteneri de viață? „Nu ai loc de ei în saloane. Eu cred că nu au pus în viața lor mâna pe ceva serios.”
Diana Puiu24 noiembrie 2024Actualizat: 24 noiembrie 2024, 16:16