Vacanța în Turcia, o țară cât un continent

Vacanța în Turcia, o țară cât un continent
Vacanța în Turcia, o țară cât un continent

Îți dorești un concediu perfect în 2021, ca să te distrezi pe cinste, după un an complicat, cu multe restricții și puține călătorii.

Pentru o vacanță de nota 10 alege un sejur în Turcia, ca să vizitezi o țară cât un continent, cu frumuseți naturale și atracții turistice pentru toate gusturile.

Iată care sunt cele mai bune destinații de vacanță în Turcia, ca să alegi ceea ce îți place dintre zecile de stațiuni și sutele de hoteluri disponibile pe site-urile agențiilor de turism:

Istanbul și împrejurimi

La doar câteva ore de zbor cu avionul te așteaptă o metropolă unică, un oraș de dimensiunea unei țări, întins pe două continente, cu o istorie fabuloasă și atracții turistice irezistibile.

Găsești aici monumente celebre și lăcașuri de cult legendare: Marea Catedrală din Constantinopol, Sfânta Sofia (Hagia Sofia), Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Piața Sultanahmet, Palatul Scufundat (Yerebatan Serai) și fortăreața otomană Rumeli. 

Te bucuri de peisajele pitorești într-o croazieră superbă pe Bosfor și vizitezi celebrele insule din împrejurimi, vestite prin arhitectura lor unică și prin natura mediteraneană, atmosfera de vacanță și străduțele înguste, fără mașini, unde te întâmpină calești trase de cai, ca în vremurile de odinioară.

Te vei simți ca într-un basm din O mie și una de nopți, în căutare de comori și chilipiruri în Marele Bazar, la piața de condimente, în Eminonu sau la zecile de magazine de suveniruri, unde găsești mătăsuri, bijuterii, obiecte de artă și colecții întregi de haine, încălțăminte și accesorii

vestimentare.

Te răsfeți cu preparate culinare delicioase și dulciuri fine, doar știi că bucătăria turcească este neîntrecută în specialități orientale și arome exotice. Găsești la tot pasul cafenele cu narghilea, restaurante elegante sau locante pitorești, pentru o experiență turistică diversă și mereu surprinzătoare.

Poți să faci excursii la Cappadocia, pentru o plimbare la înălțime în balon cu aer cald, sau la  Pamukkale, să admiri terasele de calcar faimoase în toată lumea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Antalya

Dacă vrei o vacanță în 2021 cu mare, soare, relaxare și distracție totală, alege Antalya, pentru că este o destinație turistică de top, perfectă  în orice sezon, datorită climatului mediteranean blând  și multiplelor facilități de agrement.

Poți să optezi pentru un sejur în Alanya, Belek, Kemer, Lara sau Side, în resorturi all inclusive, cu plaje private, grădini exotice și restaurante tradiționale, cu preparate delicioase din pește și fructe de mare.

Posibilitățile de distracție sunt multiple: sporturi nautice, croaziere, excursii la obiective turistice din regiune, itinerarii de shopping și, bineînțeles, cluburile, discotecile și terasele cu muzică live, unde se petrece până-n zori. 

Kusadasi

Istoria fascinantă a Turciei, cultura otomană și farmecul discret al Mării Egee fac din Kusadasi o destinație favorită pentru un sejur în Turcia în 2021.

Găsești aici ruinele unuia dintre cele mai frumoase orașe antice, Efes, dar și monumente de arhitectură otomană, alături de vestigii elene precum cele din Didyma, Priene sau Miletos.

Dincolo de fascinația unui trecut glorios, Kusadasi îți oferă și un prezent plin de culoare și veselie. Te vei amuza ca un copil în parcurile de distracție Adaland, Aqua Fantasy și Long Beach Aqua Resort, iar viața de noapte de aici precis te va seduce prin varietate, ritm și intensitate.

Bodrum

Vrei o experiență de vacanță boemă și cosmopolită, la Marea Egee? Alege un sejur în Bodrum, care te va cuceri cu farmecul său unic, o combinație de nostalgie și distracție, pentru un concediu relaxant și plin de experiențe noi.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Te întâmpină aici situri istorice impresionante: ruinele faimosului Mausoleu din Halikarnas, Amfiteatrul grecesc, Castelul Sf. Petru, dar și peisaje pitorești, precum panoramele din Turkbuku și Yalikavak sau morile de vânt din Gumbet.

Vacanța în Bodrum n-ar fi completă fără zilele de plajă în zone de o rară frumusețe, orele de shopping prin bazare, lungile plimbări pe străduțele din orașul vechi sau adrenalina sporturilor acvatice accesibile în orice stațiune din zonă.

Tot pe litoralul Mării Egee poți să petreci o vacanță reușită la Dalaman, Fethiye, Marmaris sau Milas. Tu alegi locul care-ți place, dintre zecile de resorturi de pe litoralul turcesc.

 

Optează pentru un sejur în Turcia, ca să te bucuri de o vacanță în 2021 cu tot ce-ți dorești: peisaje marine, vizite la obiective turistice, relaxare și distracție.

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-ohtom 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies