Vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca, oferă răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă. Ce a declarat cel care conduce testele clinice pentru Oxford?
Andrew Pollard susține că vaccinul dezvoltat de Oxfor și AstraZeneca oferă un răspuns imunitar bun la "adulții în vârstă".
Vaccinul anti-COVID-19 oferă un răspuns imunitar bun la persoanele în vârstă
Conform declarațiilor specialiștilor, serul împotriva virusului SARS-CoV-2 oferă o protecție imunitară bună la persoanele trecute de o anumită vârstă, însă nu se știu date exacte privind eficacitatea exactă.
Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important despre începerea școlilor: "Se vor primi măşti..."
“Ideea este că avem destul de puţine date referitoare la adulţii în vârstă, motiv pentru care oamenii au o mai mică certitudine cu privire la nivelul de protecţie” oferit de acest vaccin, a declarat Andrew Pollard, cel care conduce testele pentru vaccinul AstraZeneca.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Avem însă răspunsuri imunitare bune la adulţii în vârstă, foarte similare cu cele la adulţii mai tineri; protecţia pe care o vedem este exact în aceeaşi direcţie, şi de o dimensiune similară”, a precizat cercetătorul.
Citeste si: S-a descoperit un nou simptom al infecției cu COVID-19!
Autoritatea franceză de sănătate publică susține că nu există probe suficiente care să ateste eficacitatea vaccinului la persoanele trecute de 65 de ani, însă testele sunt în continuare prelucrate.
Chiar dacă asigură un răspuns imunitar bun pentru persoanele în vârstă, experții susțin că nu trebuie administrat grupelor de vârstă peste 65 de ani.
”Ţinând cont de datele disponibile, vaccinul (AstraZeneca) nu este recomandat la ora actuală decât persoanelor cu vârste între 18 şi 64 de ani (…) Nu există suficiente date pentru a se pronunţa asupra eficacităţii vaccinului la persoanele cu vârste de la 65 de ani în sus”, a precizat comisia franceză.
Raed Arafat, despre efectele vaccinării
Raed Arafat a menționat când se vor vedea exact efectele vaccinării împotriva COVID-19.
„La nivel mondial minim mai avem anul asta si poate si anul viitor pentru ca nu toate tarile au acces la vaccin, noi suntem mai privilegiati, noi vom putea trai mai usor, dar pana nu avem mondial 60% din populatie vaccinata, clar ca boala va continua sa aiba impact in unele zone ale lumii”, a menționat Raed Arafat.