Vafele belgiene cu ciocolată și căpșune reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune, absolut delicioase, în doar 11 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune este pentru 4 persoane
Ingrediente – Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune
Pentru vafe:
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g unt
Pentru sos de ciocolată:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 100 g ciocolată neagră
- 50 ml lapte
- 50 g zahăr
- 1 lingură esență de vanilie
Pentru decor:
- 200 g căpșune
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune
Pasul 1. Într-un bol mare, amesteci 250 de grame de făina cu 50 de grame de zahăr și o linguriță de praf de copt.
Pasul 2. În alt bol, bați 2 ouă cu 250 de mililitri de lapte, o linguriță de esența de vanilie și un praf de sare.
Pasul 3. Torni compoziția de lapte peste cea de făină și amesteci ușor cu o lingură până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
Pasul 4. Adaugi 100 de grame de unt topit și amesteci din nou.
Pasul 5. Încălzești aparatul de făcut vafe și torni câte o lingură din compoziția de vafe în fiecare formă.
Coace vafele timp de 2-3 minute sau până când devin aurii.Pasul 6. Pentru sosul de ciocolată, topești 100 de grame de ciocolata neagra într-un vas la bain-marie, împreună cu 50 de mililitri de lapte și 50 de grame de zahăr. Amesteci continuu până când ciocolata s-a topit complet.
Pasul 7. Adaugi o lingura din esența de vanilie și amesteci bine.
Pasul 8. Îndepărtezi vasul de pe foc și lași sosul de ciocolată să se răcească puțin.
Pasul 9. Pentru decor, speli și tai 200 de grame de căpșune, felii subțiri.
Pasul 10. Asamblezi vafele: așezi fiecare vafă pe un platou, torni sos de ciocolată deasupra și adaugi căpșune feliate.
Pasul 11. Servești vafele calde sau reci, în funcție de preferință! Vafele belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșuni proaspete sunt perfecte pentru micul dejun, brunch sau desert. Sunt dulci și delicioase. Poți să le servești cu un pahar de lapte rece sau o cafea caldă pentru o experiență de neuitat.
Vafe belgiene cu sos de ciocolată deasupra și căpșune sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Beneficiile spanacului. Ajută la pierderea în greutate și menținerea unei diete sănătoase!