Vafele belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry este pentru 4 persoane
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu cartofi, roșii cherry și usturoi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry
Ingrediente pentru vafe:
- 150 g de frunze de spanac proaspete
- 2 ouă mari
- 240 ml de lapte
- 120 ml de apă
- 180 g de făină
- 2 linguri de zahăr granulat
- 1 linguriță praf de copt
- O jumătate de linguriță de sare
- 50 g de unt, topit
- Ulei pentru ungerea aparatului de vafe
Ingrediente pentru servit:
- 4 ouă fierte tari
- 200 g de somon afumat, tăiat în felii subțiri
- 150 g de roșii cherry, tăiate în jumătăți
- Sare și piper după gust
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Vafe belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry
Pasul 1. Într-un blender, mixați 150 de grame de frunze de spanac cu 2 ouă mari, 240 de mililitri de lapte și 120 de mililitri de apa până când obțineți un amestec fin și omogen.
Pasul 2. Într-un castron mare, combinați 180 de grame de făina, 2 linguri de zahăr granulat, o linguriță de praf de copt și o jumătate de linguriță de sare. Adăugați amestecul de spanac și ou și amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați 50 de grame de unt topit și amestecați până când este bine combinat.
Pasul 3. Încălziți aparatul de vafe și ungeți-l ușor cu ulei. Turnați o cantitate potrivită de aluat în aparat și coaceți vafele până când sunt rumenite și crocante. Repetați procesul până când terminați toată compoziția.
Pasul 4. Într-un castron, amestecați 4 ouă fierte tari, 200 de grame de somon afumat tăiat în fâșii subțiri și 150 de grame de roșii cherry tăiate în jumătăți. Condimentați cu sare și piper după gust. De asemenea, aceste ingrediente și alimente se pot servi și alături de delicioasa rețetă preparată, fără să fie amestecate și combinate, ci doar tăiate așa cum vă doriți, poate chiar și intr-o altă combinație de legume.
Pasul 5. Serviți vafele belgiene calde, decorate cu amestecul de ouă fierte tari, somon afumat și roșii cherry sau alături, iar rețeta este gata!
Vafele belgiene preparate cu spanac, servite cu ou fiert, somon și roșii cherry sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Supă cremă de broccoli. Cea mai delicioasă varinată, dacă nu ții post!