Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată!

Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată!
Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată!

Un adjuvant natural valoros, valeriana a fost folosita încă din antichitate pentru ameliorarea stărilor de anxietate și a tulburărilor de somn. Exista numeroase studii care atestă calitățile terapeutice ale valerianei. Prezentam în cele ce urmează care sunt principalele beneficii ale consumului de valeriana, cât și informații despre proprietatile pe care aceasta le conține și cum să beneficiezi de ele la maxim prin consum.

Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată! Un adjuvant natural valoros, valeriana a fost folosita încă din antichitate pentru ameliorarea stărilor de anxietate și a tulburărilor de somn. Exista numeroase studii care atestă calitățile terapeutice ale valerianei. Prezentam în cele ce urmează care sunt principalele beneficii ale consumului de valeriana, cât și informații despre proprietatile pe care aceasta le conține și cum să beneficiezi de ele la maxim prin consum.

Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată!
Valeriana: care sunt beneficiile și cum poate fi consumată!

Ce este valeriana

Denumirea sa științifică este de Valeriana officinalis. Este o planta perena care creste în mai multe regiuni precum Europa, America de Nord și Asia. Face flori de culoare albă, roz sau mov și înflorește pe timpul verii. Doar rădăcina plantei este utilizată în scop terapeutic.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Valeriana este folosita cel mai des în tratarea insomniilor și este o alternativă bună la medicamentele prescrise de medic. Mai poate fi folosită pentru a trata rănile și ulcerele, dar și ca remediu naturist împotriva tusei. Este folosita inclusiv în tratarea anxietății și este un înlocuitor natural al pastilelor de genul Xanax sau Valium.

Oamenii de știință considera că efectele terapeutice ale valerianei se datorează conținutului de acid gamma-amniobutiric (GABA), un neurotransmițător inhibitor central.

Un nivel scăzut de GABA este asociat cu apariția stresului cronic, a anxietății și a problemelor cu somnul.

Printre elementele active care se regăsesc în compoziția valerianei se numără acid valeric, acid isovaleric și diverși antioxidanți precum hesperidina, care au efect sedativ asupra persoanelor agitate și protejează sistemul nervos al persoanelor care susțin efort îndelungat.

Citeste si: Ceaiul de tei- beneficii dovedite pentru sănătate!

În compoziția valerianei se afla proteine, grăsimi, fibre insolubile, fibre solubile, carbohidrați, vitamina C, fosfor, calciu, fier, zinc, cupru, mangan, crom, carotenoizi.

Care sunt beneficiile consumului de valeriană

Iată care sunt beneficiile consumului de rădăcină de valeriană:

  • Ameliorează simptomele insomniei;
  • Ameliorează stările de anxietate;
  • Adjuvant în sindromul premenstrual;
  • Poate ameliora simptomele OCD;
  • Reduce severitatea simptomelor menopauzei;
  • Ameliorează simptomele sindromului picioarelor neliniștite.


Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani cash în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte. „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies