Valeriu Gheorghiță: 79% dintre românii vaccinați cu prima doză sunt persoane vulnerabile

valeriu gheorghita despre vaccin
Valeriu Gheorghiță: 79% dintre românii vaccinați cu prima doză sunt persoane vulnerabile

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre persoanele care au avut prioritate în prima etapă de administrare a vacinului anticoronavirus.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că au ajuns în România 948.149 de doze de la Pfizer și 36.000 de doze marca Moderna. Acesta a clarificat faptul că persoanele care au beneficiat de prima doză sunt în proporție de 79% persoane vulnerabile, de peste 65 de ani, bolnavi cronici, persoane cu handicap sau rezidenți ai unor centre sociale.

În intervalul 3 februarie-14 aprilie sunt programate pentru imunizarea cu serul anti-Covid-19 574.544

de persoane pentru prima doză și 931.331 pentru rapel.

Citeste si: S-a descoperit un nou simptom al infecției cu COVID-19!

„Dintre aceste programări, prin call center au fost efectuate 104.832, prin intermediul medicilor de familie şi curanţi 170.129, individual direct în platformă 78.642 şi prin intermediul angajatorilor prin cont de persoană juridică circa 278.637", a precizat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

valeriu gheorghita despre vaccin

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„În rândul persoanelor vaccinate s-au înregistrat 1.880 de reacții adverse comune și minore.1.826 de doze de vaccin au fost aruncate până acum din diverse motive- deteriorarea flacoanelor, temperatură necorespunzătoare- ceea ce reprezintă un procent de 0,24% din totalul de doze distribuite.În

rândul cadrelor didactice, peste 27.000 de persoane- reprezentând 14% dintre cei care și-au exprimat dorința- au fost vaccinate. 110.000 de cadre didactice sunt programate la vaccinare", a mai spus președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților Privind Vaccinarea.

Citeste si: Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."

Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Valeriu Gheorghiță, principalul coordonator al campaniei de vaccinare a atins și subiectul efectelor adverse pe care le pot provoca dozele de vaccinuri, argumentând că responsabilitatea, în acest caz, aparține producătorului.

„Dacă sunt probleme logistice sau de producție responsabilitatea aparține producătorului, dacă sunt efecte adverse legate de condițiile de păstrare, responsabilitatea e a celor care se ocupă de acest aspect, iar dacă sunt reacții adverse care sunt independente de acești factori se dorește un mecanism de compensare directă, fiecare țară asigură acest mecanism de compensare”, a declarat Gheorghiță.

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies