Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, este de părere că vaccinarea nu trebuie să devină obligatorie în acest moment. Care sunt motivele?
Valeriu Gheorghiță este de părere că vaccinarea obligatorie nu este o soluție în acest moment, însă conștientizarea imunizării este mult mai importantă.
Valeriu Gheorghiță vorbește despre vaccinarea obligatorie în România
Valeriu Gheorghiță spune că oamenii trebuie să fie conștienți de motivul pentru care se vaccinează și să fie siguri că doresc acest lucru.
”Obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână până la urmă dorința persoanei care se vaccinează în baza informațiilor pe care le
Citeste si: Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de COVID-19. Când vor apărea restricții mai dure
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare, însă, în momentul de față consider că vaccinarea nu poate fi obligatorie și asta este părerea mea personală”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță mărturisește că vaccinarea obligatorie nu pare a fi o soluție ideală în România la momentul actual.
”Dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, la rândul meu, chiar cu neștiință, alte persoane, care vor avea o evoluție nefavorabilă.
Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor: fie la intrarea în țară prezentăm adeverințe false, fie ocolim aceste măsuri cu caracter restrictiv și așa mai departe.Dacă înțelegem lucrurile acestea este evident că este un pas înainte. Însă în momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție”, a menționat Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță mai spune că cei care se ocupă de verificarea respectării măsurilor impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19 ar trebui să fie mai atenți la cetățeni.
Evoluția epidemiologică în România este în crește la momentul actual, însă se află pe o pantă stabilă față de alte state europene.