Vara pe sub boruri - pălăria ca accesoriu versatil

Vara pe sub boruri - pălăria ca accesoriu versatil
Vara pe sub boruri - pălăria ca accesoriu versatil

Simbol al eleganței și individualității, pălăria a fost mereu un accesoriu esențial în modă și nu numai.

Acest articol extravagant de vestimentație nu are doar un rol estetic, ci și unul protectiv sau chiar de marcare a statutului social. De-a lungul timpului, pălăria a fost elementul versatil care a făcut mereu parte din istorie, iar unele pălării au devenit parte integrantă a imaginii purtătorilor celebrii cum ar fi Charlie Chaplin sau Michael Jackson.

Pălării în vogă, vedetele anului

Pălăria este un simbol al bunului gust și al unui stil vestimentar inedit, personalizat. În prezent, acest element vestimentar este atât de apreciat și prezent în toate aspectele vieții, încât îl regăsim aproape oriunde, chiar și protagonist în jocurile de pe casino online. Cele mai populare tipuri de pălării sunt Fedora, cele unisex, cele de cowboy și pălăriile tip Panama. Modelul Fedora, aflat mereu în tendințe, este caracterizat de marginile sale late și creasta în formă de pinch. Există și modele cu detalii speciale, cum ar fi cele cu banda decorativă sau cu ornamente metalice, care adaugă un plus de stil și originalitate. Cu un design simplu și minimalist, confecționate din materiale versatile cum ar fi lâna sau bumbacul și având culori neutre, pălăriile unisex sunt destinate oricărui amator. La fel și pălăriile cowboy sunt extrem de populare și apreciate pentru stilul lor iconic și versatilitatea lor. Acestea pot fi purtate în diverse ocazii, de la evenimente casual până la petreceri tematice, sau chiar în viața de zi cu zi. La fel de în vogă și ideale pentru zilele călduroase de vară sunt pălăriile Panama, fabricate din frunze de palmier ecuadorian, ceea ce le face ușoare și respirabile.

Cum se alege o pălărie?

Alegerea unei pălării potrivite poate fi un element de stil esențial, iar forma feței joacă un rol important în determinarea tipului potrivit de pălărie. Indiferent dacă fața e ovală, rotundă, pătrată sau în formă de inimă, există o pălărie care poate completa perfect aspectul.

Pentru cei cu o față ovală, aproape orice tip de pălărie se potrivește. Totuși, pălăriile cu boruri largi sau cloșuri adaugă echilibru și complimentează liniile naturale ale feței. Persoanele cu o față rotundă ar trebui să opteze pentru pălării cu coroană înaltă și boruri asimetrice pentru a alungi aspectul feței. Pălăriile fedora sau cu forme mai ascuțite sunt excelente alegeri. Pentru fețele pătrate, pălăriile cu boruri late sau pălăriile cloche pot estompa liniile dure ale feței, oferind o senzație de echilibru și proporție. Cele cu fețe în formă de inimă pot alege pălării cu boruri mai mici sau de dimensiuni medii pentru a echilibra proporțiile feței, evitând borurile prea late care ar putea accentua linia maxilarului.

Cele mai scumpe 3 pălării din lume

Charlie Chaplin este una din figurile emblematice ale cinematografului alb-negru și ale umorului. Celebra lui pălărie a fost scoasă la licitație în cadrul British Auction în anul 2012 și a fost cumpărată cu 56.000 de euro. Michael Jackson a scris istorie în muzica pop și obiectele sale sunt extrem de bine cotate. Faimoasa pălărie pe care a purtat-o în timpul turneului său mondial din 2001 i-a fost dăruită de un prieten apropiat din copilărie, este confecționată din fetru de culoare neagră și a fost scoasă la licitație în 2013, la England Fielding, unde s-a vândut pentru suma de 49.473 de dolari. Una dintre cele mai scumpe podoabe de pus pe cap este, însă, tiara papală. Aceasta nu a mai fost purtată din 1975, iar valoarea sa este de ordinul a zeci de milioane de dolari. Deși este ornată cu 540 de perle, 22 de smaralde, 8 safire și 11 diamante, adevărata sa însemnătate constă în simbolistica pe care o poartă.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies