Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti o altă variantă a puiului cu unt.
Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o variantă originală a sa, de Butter Chicken. Altfel spus, celebrul bucătar a ales ingredientele necesare și s-a apucat de treabă în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok, acolo unde a și arătat pașii necesari pentru rezultatul cu mult gust, fresh și absolut minunat, al acestui preparat.
Butter Chicken, pregătit de Chef Ștefan Popescu
Citește și: Cum pregătește chef Ștefan Popescu humusul și ce ingrediente adaugă în el. „E super bun!”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
Ingrediente pui
Citește și: Alin Stratan, găsit mort! Șocanta descoperire a paralizat România- stirilekanald.ro
- 2 piepturi de pui
- Sare şi piper, după gust
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de frunze de cimbru proaspăt
Ingrediente orez
- 200 g orez basmati
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 linguri de ulei de măsline
- 400 ml supă de pui sau apă
- Un vârf de cuțit de șofran
- 50 g migdale feliate, prăjite ușor
- 2-3 cuișoare (opțional, pentru aromă)
- 1 băț de scorțișoară (opțional, pentru un plus de aromă)
- Sare, după gust
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 cățel de usturoi, zdrobit (opțional)
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare
- “Te-ai gândit vreodată că poți face Butter Chicken atât de ușor? Hai să-ți arăt cum se face!
- Nu vă fie frică să sărați carnea înainte de gătire. Pieptul de pui întotdeauna se pune (n.r. în tigaie) cu pielea în jos. Mai adaug sare și piper… viața e pustie fără piper! Adăugăm înainte unt și ulei în tigaie, iar după pui și usturoiul tocat mărunt și deasupra frunzele de cimbru proaspăt.
- Întâi am spălat orezul în 5 ape, după care le-am lăsat la înmuiat vreo 20 de minute. Tăiem ceapa mărunt și o punem în oală, alături de uleiul de măsline, cuișoare și scorțișoară. Amestecăm, punem orezul și supa de pui sau apa, apoi după ce a dat în fiert, șofranul și restul ingredientelor. Acoperim cu un capac până este gata.
- Asamblăm preparatul, pat de orez, pieptul de pui feliat deasupra și un sos fresh la alegere și este gata, varianta mea de Butter Chicken cu orez și șofran și sos de