Una dintre cele mai importante reguli ale unui stil de viata sanatos este sa nu sari niciodata peste micul dejun.
Lipsa micului dejun duce in timp la acumularea de kilograme sau chiar la obezitate. Organismul are nevoie de nutrienti pentru a functiona in mod corect si pentru a se mentine in forma, iar privarea acestuia de hrana la inceputul zilei este o greseala.
Medicii spun ca atunci cand organismul nu primeste hrana, dupa o noapte intreaga de repaus alimentar, el incepe sa dezvolte rezistenta la insulina, probleme cu tensiunea arteriala sau colesterolul.Un mic dejun echilibrat combina carbohidratii de calitate cu fibre si proteine. In acest fel, nutrientii se transforma aproape integral in energie (si nu in depozite de grasime), senzatia de satietate persista de-a lungul zilei, iar sistemul digestiv functioneaza asa cum trebuie.Iata 3 exemple de mic dejun echilibrat, pentru toate gusturile, pe care eu le mananc frecvent:
1. OMLETA din 3 oua, facuta in tigaie fara ulei, 2 felii de paine integrala, salata de legume proaspete cu ulei de masline sau canepa.
2. URDA CU ARDEI MARAR SI SEMINTE- 150 g de urda sau ricotta amestecata cu marar si seminte diverse, floarea soarelui, canepa, dovleac
Sursa: Carmen-bruma.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro