Veste bună pentru această categorie de femei. Cine va primi salarii de 2.000 de lei în plus

Veste bună pentru această categorie de femei. Cine va primi salarii de 2.000 de lei în plus
Veste bună pentru această categorie de femei. Cine va primi salarii de 2.000 de lei în plus

Politicienii din țară au luat hotărârea de a iniția mai multe proiecte menite să contracareze scăderea demografică.

Cel mai recent proiect de lege propune ca familiilor care au cel puțin doi copii sub vârsta de 18 ani în îngrijire să li se acorde un supliment salarial în valoare de 2.000 de lei, pe lângă veniturile lor principale.

Citește și: „Mi s-a schimbat viața.” Mamaia Gherghina, cea mai îndrăgită bunică de pe TikTok! Cât câștigă lună de lună din live-uri

Bani pentru cei cu mai mulți copii

Propunerea legislativă inițiată de deputatul PNL Gigel Știrbu și înaintată la Camera Deputaților are ca scop contracararea scăderii demografice în țară, având în vedere că populația se află într-un declin continuu. Conform acestui proiect, se propune acordarea unei indemnizații în valoare de una sau două salarii minime nete pentru familiile care au sub îngrijire mai mult de doi copii sub vârsta de 18 ani.

În plus, proiectul propune, de asemenea, stabilirea de parteneriate între sectorul public și privat pentru a asigura echiparea adecvată a creșelor și grădinițelor, precum și extinderea programului "Masă caldă" în toate instituțiile de învățământ din întreaga țară.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Veste bună pentru această categorie de femei.
Veste bună pentru această categorie de femei.[Sursa foto: shutterstock]

Ce a declarat Gigel Știrbu, membru al Camerei Deputaților

Suma de 2.000 de lei urmează să fie acordată ca o indemnizație lunară pentru toți cei care au în grijă mai mult de doi copii, indiferent de venitul principal pe care îl obțin. Este important de menționat că această sumă nu va fi supusă impozitării.

„Pachetul legislativ își propune să vină cu soluții pentru stimularea creșterii natalității în țara noastră, stoparea scăderii dramatice a numărului nou-născuților, sprijinirea copilului și familiilor.

Urgența adoptării acestor măsuri este dată de faptul că avem nevoie de stabilizarea demografică a României. Pentru a opri declinul demografic și pentru a ne asigura că economia noastră continuă să crească, trebuie să luăm măsuri concrete pentru a sprijini familiile și pentru a încuraja natalitatea”,
a declarat Gigel Știrbu.

Valoarea sumei ar putea fi majorată până la două salarii și jumătate minime nete pentru familiile care au șase sau mai mulți copii.

Există o condiție în acest sens, și anume că acești copii trebuie să fie înscriși la creșe sau grădinițe, iar părinții sau părintele să fie angajați.

În privința programului „Masa caldă", se estimează că până în anii 2035-2036 toate școlile din România vor beneficia de sprijin alimentar pentru elevi.

Veste bună pentru această categorie de femei.
Veste bună pentru această categorie de femei.[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce se întâmplă cu femeile cu pensii sub 1.700 de lei! Anunțul făcut de Guvern



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Machiajul de vară. Trucuri de machiaj pentru un look fresh și rezistent în zilele toride de vară

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies