Află din rândurile următoare când vor beneficia angajații din România de o creștere a valorii tichetelor de masă.
Statul român a adoptat de-a lungul timpului o serie de măsuri prin intermediul cărora sprijină angajații din România. Una dintre aceste măsuri este reprezentată de posibilitatea ca angajații să primească tichete de masă.
Tichetele sau bonurile de masă reprezintă, potrivit Legii 142/1998, „o alocație individuală de hrană” pe care firmele o pot acorda angajaților cu contracte de muncă pentru fiecare zi lucrată pe parcursul unei luni calendaristice.
Valoarea lor depinde în funcție de fiecare angajator în parte, dar potrivit legislației în vigoare, există o valoare maximă pe care acestea tichete de masă nu trebuie să o depășească.
Când vor beneficia angajații din România de o creștere a valorii tichetelor de masă
Citește și: Veste bună pentru angajatele din România! Crește valoarea tichetelor de masă
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ultima modificare a valorii tichetelor de masă a fost adoptată în data de 1 iulie 2022. În prezent, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei.
Cu toate acestea, angajații din România vor putea beneficia de o valoare mai mare a tichetelor de masă, în urma deciziei care s-a luat în cadrul primei reuniuni a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, dintre reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor
și patronatelor, condusă de premierul Marcel Ciolacu.Astfel, reprezentanții Guvernului au anunțat că valoarea tichetelor de masă va crește la 35 de lei începând cu data de 1 august și la 40 de lei, de la 1 ianuarie 2024.
De asemenea, Guvernul transmite că, în perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Executivului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.
Care sunt noile măsuri ce se află pe lista Guvernului
Citește și: Veste bună pentru angajatele din România! Cine va beneficia de o nouă zi liberă de la stat
Pe lângă creșterea valorii maxime a tichetelor de masă, pe agenda discuțiilor între reprezentanții Guvernului și partenerii sociali se găsesc și alte măsuri care își propun creșterea nivelului de trai, reducerea inflației , asigurarea stabilității economice și deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.
„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare.
În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.