Veste bună pentru femeile cu pensii sub 2000 lei! Pentru ce vor primi 250 lei in luna august

Veste bună pentru femeile cu pensii sub 2000 lei! Pentru ce vor primi 250 lei in luna august
Veste bună pentru femeile cu pensii sub 2000 lei! Pentru ce vor primi 250 lei in luna august

O veste importantă pentru pensionarii cu venituri sub 2000 de lei! În luna august, banii vor fi transferați direct pe card. Acești bani suplimentari vor ajuta pensionarii să facă față creșterii prețurilor actuale și să-și asigure necesitățile de bază.

În august, va fi virată a patra tranșă din banii pentru alimente și mese calde.

Citește și: Ce pensie primește o femeie după 15 ani de cotizație. Diferența este de doar 5 procente

Veste bună pentru femeile cu pensii sub 2000 lei

Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei
Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei[Sursa foto: freepik]

În luna iunie, a fost efectuată a treia plată a sumei acordate românilor pentru a-și asigura alimentele și mesele calde, iar în luna august, va fi efectuată a patra plată.

Astfel, sprijinul financiar continuă să fie oferit pentru a veni în ajutorul cetățenilor în nevoie.

Dorim să vă reamintim că voucherele pentru alimente sunt acordate următoarelor categorii de beneficiari:

Pensionarii sistemului public de pensii, inclusiv cei înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Aceștia sunt eligibili dacă veniturile nete lunare înregistrate în 2022 sunt mai mici sau egale cu 1500 lei și în 2023 sunt fie mai mici, fie egale cu 1700 lei.

Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri nete lunare proprii de până la 1500 lei în 2022 și până la 1700 lei în 2023.

Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 600 lei în 2022 și până la 675 lei în 2023.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Aceste vouchere pentru alimente sunt acordate pentru a sprijini categoriile vulnerabile și pentru a asigura accesul la alimente necesare.

Familiile monoparentale care au venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei în tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 lei în tranșele din 2023 sunt eligibile pentru voucherele pentru alimente.

Familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social conform Legii nr.

416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de sprijinul acordat prin aceste vouchere pentru alimente. Scopul este de a asigura sprijinul necesar pentru aceste familii și persoane care se află în situații de vulnerabilitate.

Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei
Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei[Sursa foto: freepik]

Guvernul Ciolacu pregătește noi vouchere pentru români

Dorim să vă reamintim că în luna trecută, Guvernul Ciolacu a prezentat o serie de propuneri referitoare la acordarea de vouchere.

Acestea includ tichete pentru sport, carburanți, alimente, creșe și grădinițe, destinate în special mamelor și pensionarilor. Aceste măsuri au fost propuse cu scopul de a sprijini și încuraja anumite categorii de cetățeni să beneficieze de beneficii și facilități în diverse domenii ale vieții lor de zi cu zi.

În programul guvernamental al noului premier al României, Marcel Ciolacu, se regăsește o serie de vouchere care ar urma să fie acordate cetățenilor români în anumite condiții.

Acestea includ:

- Vouchere pentru sport, creație și artă, care vor fi acordate familiilor monoparentale.

- Un card național care va oferi reduceri la alimente, carburanți, transport, servicii bancare, educație și recreație, disponibil pentru familiile cu mai mult de trei copii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

- Vouchere pentru after-school, creșe și grădinițe private, destinate familiilor cu un venit de aproximativ 8.000 de lei.

- Vouchere în valoare de 2.500 de lei pentru consultații și analize medicale, destinate viitoarelor mame.

- Aproximativ 1,5 milioane de pensionari cu pensie minimă sau pensie de invaliditate vor beneficia de mese calde, pachete alimentare acasă și asistență medicală la domiciliu.

Aceste măsuri au ca scop sprijinirea familiilor și categoriilor vulnerabile pentru a le oferi acces la servicii și resurse esențiale în diverse domenii ale vieții lor de zi cu zi.

Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei
Veste bună pentru femeile cu pensii sunt 2000 lei[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste bună pentru femeile cu venituri reduse! Ultimele informații despre voucherele sociale

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies