Veste bună pentru femeile din România! Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august

Veste bună pentru femeile din România! Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august
Veste bună pentru femeile din România! Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august

De la 1 august 2023, 14 alimente esențiale vor avea prețuri mai mici.

Din cauza scumpirilor foarte mari, românii se confruntă cu dificultăți în gestionarea cheltuielilor, motiv pentru care Guvernul României a hotărât să reducă prețurile la 14 alimente esențiale începând cu 1 august.

Citește și: Pensionarele cu venituri sub 1800 de lei au parte de vești bune! Ce sumă vor avea pe card de la 1 august 2023

Scad prețurile alimentelor de bază

Pe data de 13 iulie, Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu fermierii și reprezentanții industriei alimentare pentru a discuta soluțiile care să atenueze impactul crizei economice din România. Ca urmare, s-a convenit să scadă prețul la anumite alimente esențiale, inclusiv pâinea, ouăle și laptele.

Începând cu 1 august, vor fi implementate măsuri cu scopul de a reduce prețurile la alimentele esențiale expuse pe rafturi.

În detaliu, se vorbește despre 14 produse esențiale. Aceste măsuri vor fi aplicate timp de trei luni, în timpul cărora se va evalua impactul lor.

În prezent, partidele aflate la guvernare au încredere că prețurile vor scădea semnificativ ca urmare a acestor măsuri.

Lista completă a alimentelor care se vor ieftini

- pâine albă simplă 300- 500 gr.

- lapte de vacă proaspăt 1.5% grăsime 1l

- brânză telemea de vacă vrac

- iaurt simplu lapte de vacă, grăsime 3.5%, max. 200 gr.

- făină albă de grâu "000" 1 kg

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

- zahăr alb tos 1 kg

- mălai 1 kg

- ouă găină calibru M 10 buc

- ulei floarea soarelui 1l

- carne proaspătă pui

- carne proaspătă de porc

- cartofi proaspeți albi

- legume proaspete vrac: roșii, castraveți, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei capia

- fructe proaspete vrac: mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă

Astfel, cetățenii vor putea observa impactul acestei măsuri oficiale în magazinele alimentare, unde prețurile la 14 produse esențiale vor fi mai mici.

Conform unor surse politice, premierul Marcel Ciolacu speră că, cel puțin pentru o parte dintre produse, adaosul comercial să fie menținut la un nivel rezonabil.

În loc să recurgă la o altă ordonanță de reglementare, el își dorește să ajungă la un acord cu distribuitorii și comercianții cu amănuntul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În continuare, ANAF, Consiliul Concurenței și ANPC vor efectua verificări pentru a asigura respectarea acestor măsuri, iar sancțiunile aplicate celor care încalcă reglementările vor ajunge până la 2.000.000 lei.

Guvernul a evidențiat că este crucial să stabilească un dialog deschis cu fermierii și industria alimentară pentru a găsi cele mai eficiente soluții în susținerea pieței interne și în reducerea inflației.

Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august
Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august[Sursa foto: freepik]

Care vor fi limitele de adaos pentru comercianți

- maxim 20% la procesator, aplicată față de costul de producție al produsului, calculat potrivit reglementărilor contabile în vigoare, în care sunt incluse cheltuielile directe și indirecte

- maximum 5% practicată în mod cumulat pe întreg lanțul de distribuție, indiferent de numărul de distribuitori pe lanț și aplicată față de prețul de achiziție, la care se adaugă cheltuielile operaționale

- maximum 20% la comerciant, la vânzarea cu amănuntul și cash&carry, aplicată față de prețul de achiziție la care se adaugă cheltuielile directe și indirecte ale comerciantului.

Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august
Ce alimente se ieftinesc începând cu 1 august[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste importantă pentru femeile cu pensii sub 1.125 de lei! Anunțul făcut de către Casa de Pensii

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Anunț cutremurător pentru pensionarele din România! Ce se întâmplă cu sistemul de pensii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies