Veste bună pentru femeile din România! Se dau locuințele înapoi

Veste bună pentru femeile din România! Se dau locuințele înapoi
Veste bună pentru femeile din România! Se dau locuințele înapoi

Toți românii ieșiți la pensie la 65 de ani o să-și primească drepturile înapoi cu prioritate.

În perioada regimului comunist, românii au avut parte de numeroase nedreptăți din partea statului. Printre acestea se numără și preluarea în mod abuziv a imobilelor din perioada regimului comunist.

Din fericire pentru români, legislația privind retrocedarea imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist ar urma să se modifice. Astfel, românii ar putea primi locuințele înapoi care le-au fost luate în mod abuziv.

Cine are prioritate la soluționarea dosarelor privind retrocedarea

Citește și: Anunț de ultim moment pentru femeile din România! Cine primește bani în plus de la stat?

Cine are prioritate la soluționarea dosarelor privind retrocedarea
Cine are prioritate la soluționarea dosarelor privind retrocedarea[Sursa foto: freepik]

Conform unui proiect legislativ  ce a primit joi raport favorabil la Senat, vor avea prioritate la soluționarea dosarelor persoanele cu handicap grav sau cele care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul I.

Pe lângă aceștia, vor avea prioritate la soluționarea dosarelor de retrocedare și persoanele trecute de 65 de ani.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Proiectul de lege urmărește modificarea Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România și extinderea categoriilor de solicitanți care beneficiază de prioritate la soluționarea unor astfel de dosare.

Când se va finalizare procesul de restituire a imobilelor

Citește și: Veste bună pentru femeile din România! O nouă categorie de angajate va primi vouchere de vacanță

Când se va finalizare procesul de restituire a imobilelor
Când se va finalizare procesul de restituire a imobilelor[Sursa foto: freepik]

Potrivit unor surse din interiorul Guvernului, procesul de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist este departe de finalizare.

De-a lungul timpului, mulți români au trecut prin numeroase refuzuri din partea statului în încercările disperate de a soluționa abuzurile venite din partea regimului comunist.

Cu toate acestea, prin intermediul acestui proiect de lege, inițiatorii proiectului își propun să vină în ajutorul persoanelor vulnerabile, celor cu nevoi speciale și a pensionarilor cu vârsta de peste 65 de ani pentru a se bucura de repararea acestor nedreptăți care li s-au făcut de-a lungul timpului.

 „ Procesul de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România este departe de finalizare. (…) De trei decenii, numeroși foști proprietari și-au irosit sănătatea căutându-și dreptatea sau au decedat fără a mai putea vedea repararea abuzurilor regimului comunist. (…) Propunerea are scopul de a le oferi acestor persoane vulnerabile, cu nevoi speciale și un orizont de timp la dispoziție limitat, posibilitatea de a se bucura de repararea unor grave nedreptăți ”, spun inițiatorii proiectului.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies