Veste bună pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu abonamentele la metrou, pentru elevi și studenți

Veste bună pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu abonamentele la metrou, pentru elevi și studenți
Veste bună pentru mamele din România! Ce se întâmplă cu abonamentele la metrou, pentru elevi și studenți

Elevii și studenții vor experimenta avantaje financiare noi și semnificative, conform anunțului făcut de Ligia Deca, Ministrul Educației. Guvernul a aprobat recent două hotărâri, care vor aduce beneficii considerabile pentru acești tineri în perioada următoare.

Potrivit noilor reglementări, elevii înscriși în învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat, inclusiv cei înscriși în unitățile de învățământ preuniversitar înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin, vor beneficia de gratuitate la serviciile de transport public local, inclusiv cele metropolitane și județene, de asemenea, pentru transportul rutier, naval, cu metroul și feroviar.

Citește și: Anunț important pentru angajatele din România! Ce trebuie să știe româncele despre voucherele de vacanță 2023

Veste bună pentru mamele din România

Această facilitate acoperă toate categoriile de trenuri la clasa a doua și va fi valabilă pe tot parcursul anului școlar.

„Au fost stabilite facilități suplimentare la transportul elevilor față de cea ce a fost până acum”, a anunțat Ligia Deca.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce a mai spus ministrul educației despre acest subiect

În situația în care nu sunt disponibile mijloace de transport public sau când unitățile de învățământ și unitățile administrativ-teritoriale nu dispun de mijloace de transport proprii, se va aplica o soluție alternativă, constând în acordarea de sume forfetare ca formă de compensație.

Aceste sume vor fi oferite elevilor și studenților pentru a-i sprijini în asigurarea transportului către școală sau universitate.

„S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitate, și anume elevii din școlil înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin. De asemenea, s-a prevăzut faptul că elevii din învățământul preuniversitar care locuiesc și/sau învață în județul Ilfov beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul", a spus ministrul Educației.

Studenții cu vârsta de până la 30 de ani vor avea reducere la tren de 90%

În plus, studenții vor fi încurajați să profite de noile facilități de reducere. Ministrul Educației a detaliat principalele schimbări și îmbunătățiri aduse sistemului actual.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„În primul rând crește procentul de acoperire al abonamentelor sau al biletelor, reducere de 90% față de 50% cât era anterior pentru toate categoriile de trenuri clasa a doua pentru studenții români înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate și din Academia Română. Se majorează și vârsta până la care se acordă aceste facilități până la 30 de ani, iar pentru studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și pentru studenții proveniți din centrele de plasament aceștia beneficiază pe teritoriul României de gratuitate la toate categoriile de trenuri, clasa a doua, pe

tot parcursul anului calendaristic", a mai anunțat Ligia Deca.

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Când vor intra alocațiile copiilor în această lună

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Anunț de ultim moment pentru femei! Se acordă tichete sociale pentru carburanți, alimente, grădinițe, activități „de creație” și pensionare!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies