Veste bună pentru milioane de români! Se dau 700 de lei de persoană

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români!

Peste 3 milioane de români vor beneficia de ajutorul financiar în valoare de 700 de lei, anunță ministrul Muncii. Care sunt românii vizați și la ce dată vor intra banii în conturi?

Guvernul a aprobat, în cadrul unei ședințe, ordonanța de urgență prin care se va putea acorda un sprijin financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat și pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 de lei.

Citeste si: Cresc salariile începând cu iulie 2022. Ce decizie a luat Guvernul și care este anunțul premierului Nicolae Ciucă

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Pexels]

Când vor primi românii sumele în conturi?

Potrivit anunțului venit de la Guvern, românii vor primi suma de 700 de lei o singură dată, după cum a specificat chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi. Despre data la care vor intra banii în conturi, oficialul precizează că se va întâmpla din iulie, odată cu pensia aferentă acestei luni.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„Deja Ordonanţa de Urgenţă este adoptată. În acest moment la Casa Națională de Pensii se lucrează şi se vor da în tipărire cupoanele pentru seniorii acestei ţări. Şi pe aceste cupoane, aceia care se încadrează, adică cei cu venituri până la 2.000 lei, vor regăsi şi suma de 700 lei pe care o vor primi în luna iulie, odată cu pensia aferenta lunii iulie”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

Citeste si: Proteste la carburant în mai multe orașe din țară! Metoda inedită folosită într-un oraş: „Eu am băgat de doi lei"

Veste bună pentru milioane de români!
Veste bună pentru milioane de români![Sursa foto: Unsplash]

Cine va primi acest ajutor financiar

În calculul pentru stabilirea celor vizați sunt luate în considerare veniturile din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii.

De asemenea, în documentul trimis de Guvern se menționează faptul că se va ține cont și de veniturile din indemnizația socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies