Veste de ultimă oră pentru pensionare! Ce a anunțat Marius Budăi

Veste de ultimă oră pentru pensionare! Ce a anunțat Marius Budăi
Veste de ultimă oră pentru pensionare! Ce a anunțat Marius Budăi

La audierile din comisiile de specialitate desfășurate miercuri, 14 iunie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a comunicat că România va crește vârsta de pensionare conform angajamentelor asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pensiile se vor recalcula raportat la veniturile din întreaga perioadă de activitate.

Citește și: Pensii 2023. Ce se întâmplă cu femeile care au pensiile mai mici de 3.000 de lei

Veste de ultimă oră pentru pensionare

Potrivit declarațiilor lui Marius Budăi, se va implementa treptat un sistem care va lua în considerare veniturile obținute pe întreaga perioadă de activitate, urmărind astfel principiul contributivității în sistemul de pensii.

De asemenea, se va renunța la perioadele asimilate în cazul magistraților.

„Va crește vârsta de pensionare. În al doilea rând, va crește perioada la care se va raporta calculul, deci nu se va mai face acel calcul cu ultimele șase luni, ultima lună sau ultimele 12 luni. treptat, vom ajunge să ne raportăm la veniturile din întreaga perioadă, asta înseamnă o aliniere a contributivității. În al treilea rând, a crescut și va crește treptat perioada petrecută în acea activitate.

Dacă vorbim de magistrați, nu se vor mai permite perioade asimilate și, așa cum era proiectul inițial, se va începe de la 20 de ani strict în magistratură, urmând ca în următorii 5 ani, an de an să să crească această perioadă până la 25 de ani. Acestea sunt lucruri care îndreaptă foarte mult sistemul contributiv și ajunge să avem și vârsta de pensionare crescută la 65 de ani, dar și raportarea la întreaga perioadă a veniturilor.
Impozitarea diferită începe de la salariul mediu brut pe economie, cu precizarea că nu este afectată și nu va fi afectată parte de contributivitate.”,
a declarat el.

În cadrul discursului său, ministrul Muncii a abordat și subiectul creșterii salariului minim net la nivelul de 500 de euro, așa cum a fost stabilit în programul de guvernare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Și această creștere care practic a fost acum la 3.000 de lei care a fost cea mai mare creștere din ultimii ani a salariului minim de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, coaliția acceptând și înțelegând că trebuie să participăm și noi cu această creștere și sunt acei 200 de lei netaxați. Aici sunt două aspecte, primul discuțiile cu mediul de afaceri și cu sindicatele.”, a spus acesta.

Veste de ultimă oră pentru pensionare!
Veste de ultimă oră pentru pensionare![Sursa foto: shutterstock]

Va crește vârsta de pensionare pentru polițiști, militari, profesori și femei

Recent, Guvernul României a efectuat o serie de modificări la Legea Pensiilor, însă aceste schimbări nu au fost observate în mod deosebit în contextul grevelor profesorilor și a altor proteste care au avut loc în ultima perioadă. Printre amendamentele depuse de oficialii români se numără creșterea vârstei de pensionare, reducerea pensiilor speciale, impunerea unui plafon pentru pensiile speciale astfel încât să nu depășească salariul, precum și recalcularea pensiilor militare.

„Art. 16 – (2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 65 de ani. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în Anexa de la Lege 223/2015 privind pensiile militare de stat şi Anexa nr. 6 care face parte integrantă din lege”, scrie în amendamentul depus la Senatul României.

Citește și: „Ai jignit-o în utimul hal!”. Antoni o face pe Criss să plângă iar Moldo explodează! Aflați ce acuzații își aduc concurenții în episodul de vineri, 18 octombrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro

Veste de ultimă oră pentru pensionare!
Veste de ultimă oră pentru pensionare![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Vouchere sociale de 250 de lei. Când vor fi încărcate cardurile pensionarelor cu venituri până în 1700 de lei

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Veste bună pentru femeile din România! Cine va primi 3500 de lei lunar

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Dorian Popa, iubeşte din nou! Ce spune despre noua cucerire care i-a pus inima pe jar: "Am dreptul să îmi găsesc fericirea"

Cât a costat rochia de mireasă a lui Theo Rose. Artista vorbește despre alegerile făcute la evenimentul special din viața ei. „Eu nu aveam nevoie de așa ceva, nu mi-a trebuit”

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies