Veste importantă pentru angajatele din România! Când pot fi recuperate zilele de concediu neefectuate

Veste importantă pentru angajatele din România! Când pot fi recuperate zilele de concediu neefectuate
Veste importantă pentru angajatele din România! Când pot fi recuperate zilele de concediu neefectuate

Concediu de odihnă 2023. angajații care nu și-au luat toate concediile în 2022 au timp până la o anumită dată să le recupereze. După această dată limită, concediul nefolosit nu mai poate fi recuperat.

Angajații care nu și-au luat toate concediile în 2022 pot lua concediul rămas, dar nu mai mult de o anumită perioadă. Angajații au dreptul la un minim de 20 de zile de concediu legal pe an, în funcție de cât timp au lucrat pentru companie.

Citește și: Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!

Veste importantă pentru angajatele din România

Angajații care mai au concedii neutilizate pot sta liniștiți. Informându-și angajatorul, aceștia vor putea să și-l ia până la jumătatea anului 2024.

Potrivit Codului Muncii, concediul nefolosit din 2021 poate fi luat până la jumătatea anului, iar concediul nefolosit din 2022 până la jumătatea anului 2024.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, se arată în Codul Muncii.

Data exactă până la care pot fi recuperate zilele de concediu neefectuate

Angajații care mai au zile de concediu nefolosite din 2021 le pot transfera doar până la 30 iunie 2023, iar compensarea în bani pentru zilele de concediu nefolosite este posibilă doar dacă angajatul părăsește angajatorul.

În plus, concediul medical nu afectează absolut deloc concediul de odihnă, deoarece perioada de concediu medical este considerată ca fiind o perioadă de lucru.

Plata concediului de odihnă este calculată, în conformitate cu Codul muncii, ca fiind rata zilnică medie pentru cele trei luni anterioare lunii în care a fost luat concediul.

Numărul de zile de concediu care pot fi luate trebuie să se încadreze în săptămâna de lucru de luni până vineri. Conform prevederilor Codului Muncii, numărul de zile de concediu neefectuate în 2022 poate fi recuperat de către angajat până la 30 iunie 2024.

Citește și: Veste bună pentru profesoarele debutante! Ce salariu lunar o să încaseze o profesoară debutantă, în fața catedrei didactice!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei! Ce trebuie să știe femeile din România

Vedetele din România care cheltuiesc foarte mulți bani pe pantofi. IREAL cum arată dressingurile lor!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies