Veste importantă pentru mamele din România! Ar putea primi 1800 de lei de la stat

Veste importantă pentru mamele din România! Ar putea primi 1800 de lei de la stat
Veste importantă pentru mamele din România! Ar putea primi 1800 de lei de la stat

Mamele din România ar putea primi minim 1800 de lei din partea statului.

Un proiect de lege care vizează creșterea cuantumului indemnizației pentru mamele care au născut a trecut de Camera Deputaților. Dacă acest proiect va trece și de Senat și urmează să fie promulgat de președintele României și va apărea în Monitorul Oficial, atunci mamele din România vor primi minim 1800 de lei din partea statului.

Indemnizația minimă de creștere a copilului în valoare de 1800 de lei

Citește și: Veste bună pentru femeile din România! Cine va primi 3500 de lei lunar

Statul român acordă un ajutor lunar oferit mamelor care au născut. Potrivit deputatului Alin Ignat, proiectul de lege care vizează creșterea cuantumului indemnizației pentru mamele care au născut, a trecut de Camera Deputaților. Prin intermediul acestuia, indemnizația minimă ar ajunge la suma de 1800 de lei, în loc de 1495 de lei, cât este în prezent.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

,, Am considerat că trebuie să raportăm această indemnizație minimă care are o evoluție de la an la an. Dacă vorbim de indemnizația minimă de creștere a copilului, calculul acestei indemnizații se face prin înmulțirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă.

(…) Am considerat că trebuie să raportăm această indemnizație minimă care are o evoluție de la an la an, și anume salariul minim și atunci propunem o modalitate de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% la salariul minim pe economie. Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim de astăzi, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495
de lei, cât este în prezent
.” a spus deputatul de Alba, Alin Ignat.

Ajutor financiar pentru româncele care devin mame în 2023

Citește și: Vești bune pentru femei! Cine poate beneficia de 20.000 de lei de la stat, începând cu data de 19 mai 2023

Ajutor financiar pentru româncele care devin mame în 2023
Ajutor financiar pentru româncele care devin mame în 2023[Sursa foto: freepik]

Potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată în România, femeile care devin mame în 2023 au posibilitate de a accesa un ajutor financiar de 2000 de lei prin intermediul programului „Trusoul nou-născutului”.

Banii oferiți de stat sunt destinați folosirii exclusive a mamelor pentru cumpărarea produselor destinate îngrijirii nou-născutului, cum ar fi scutecele, îmbrăcăminte și articole sanitare.

Sprijinul poate fi solicitat în cel mult trei luni de la nașterea copilului de către mamele cu venituri mici sau chiar fără venituri, cele aflate în situații de risc, cele care sunt victime ale violenței domestice ori cele minore.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce categorie de femei poate pierde banii de la stat. Indemnizația de creștere a copilului se va tăia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies