Un compus simplu cum este aceasta vitamina nu a atras prea mult atentia comunitatii medicale, desi cercetarile au descoperit efectele sale pozitive, in cel putin 200 de boli.
Cu toate acestea, rezultatele unui studiu desfasurat la Universitatea din Kansas pe vitamina C, a determinat lumea medicala sa ia in calcul vitamina C ca optiune de tratament in cancerul ovarian.
Studiul celor de la Universitatea din Kansas Medical Center sugereaza ca administrarea parenterala a vitaminei C in doze mari, impreuna cu chimioterapia standard, poate accelera moartea celulelor canceroase si, de asemenea, reduce toxicitatea legata de chimioterapie.
Intr-un studiu clinic, 27 de paciente diagnosticate cu cancer ovarian in stadiu avansat au fost incluse pentru a vedea efectele dozelor mari de vitamina C. Toate acestea au fost tratate cu citostatice conventionala cum ar fi paclitaxel sau carboplatin, iar unele au primit si doze mari de vitamina C. Ele au fost tinute sub observatie pentru urmatorii cinci ani. Cercetatorii au observat ca in cazul pacientelor tratate si cu vitamina C, efecte toxice cauzate de chimioterapie au fost minime.
Investigatiile de laborator pe animale au aratat ca numai dozele mari de vitamina C pe cale intravenoasa pot ajuta la moartea celulelor canceroase, in timp ce organe vitale precum ficatul, rinichii si splina nu au fost afectate la aceste doze.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro