Mamele din România ar putea să primească un salariu în plus, de 2.000 de lei pe lună.
În ultimii ani, populația României se află într-o continuă scădere. În acest sens, un proiect de lege depus la Camera Deputaților vine în ajutorul familiilor cu copii din România, în vederea combaterii declinului demografic din ultimii ani.
Astfel, prin intermediul acestui proiect de lege, familiile cu mai mulți copii pot beneficia de indemnizații oferite de stat de unu sau două salarii minime nete. Acestea vor fi oferite lunar pentru familiile care au în întreținere mai mult de doi copii, sub vârsta de 18 ani.
Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei
Statul urmează să acorde indemnizații de unu sau două salarii nete pentru familiile cu mai mulți copii. În acest caz vorbim despre persoanele care au în întreținere mai mult de 2 copii, până la vârsta de 18 ani.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Acestea vor primi un salariu minim net lunar, iar în cazul familiilor care au 6 copii sau mai mulți, indemnizația lunară va fi până la echivalentul a două salarii minim nete. Persoanele care vor beneficia de această indemnizație nu trebuie să aibă un venit maxim sau minim realizat, iar suma acordată de către stat nu va fi impozitată.
Pe de altă parte, există anumite condiții pentru ca persoanele să primească indemnizația lunară, ci anume ca cel puțin unul dintre părinți să realizeze venituri, iar copiii aflați în îngrijirea persoanelor respective să fie înscriși într-o unitate de învățământ,
după împlinirea vârstei de 3 ani.Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară
Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Voucherele în valoare de 2000 de lei se vor majora cu 50%
Un alt aspect vizat de propunerea legislativă se referă la programul „Masă caldă”, implementat până în prezent în 450 de școli din țară.
Astfel, pe lângă indemnizația lunară oferită familiilor cu mai mulți copii, Guvernul își propune ca respectivul program prin intermediul căruia preșcolarilor și elevilor le este acordat un suport alimentar să fie extins în toate școlile din țară până în anul școlar 2035.