Veste mult așteptată de românce! Mii de femei ar putea beneficia de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Veste mult așteptată de românce! Mii de femei ar putea beneficia de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei
Veste mult așteptată de românce! Mii de femei ar putea beneficia de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Mamele din România ar putea să primească un salariu în plus, de 2.000 de lei pe lună.

În ultimii ani, populația României se află într-o continuă scădere. În acest sens, un proiect de lege depus la Camera Deputaților vine în ajutorul familiilor cu copii din România, în vederea combaterii declinului demografic din ultimii ani.

Astfel, prin intermediul acestui proiect de lege, familiile cu mai mulți copii pot beneficia de indemnizații oferite de stat de unu sau două salarii minime nete. Acestea vor fi oferite lunar pentru familiile care au în întreținere mai mult de doi copii, sub vârsta de 18 ani.

Mai mult decât atât, în cazul în care legea respectivă va intra în vigoare, indemnizația lunară nu ar fi impozitată și nu s-ar ține cont de veniturile realizate de către părinți.

Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei

Citește și: Femeile din anumite categorii bugetare vor primi bani în plus începând cu luna iunie! Anunțul făcut de Guvern

Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei
Cine beneficiază de un venit suplimentar lunar de 2000 de lei[Sursa foto: freepik]

Statul urmează să acorde indemnizații de unu sau două salarii nete pentru familiile cu mai mulți copii. În acest caz vorbim despre persoanele care au în întreținere mai mult de 2 copii, până la vârsta de 18 ani.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Acestea vor primi un salariu minim net lunar, iar în cazul familiilor care au 6 copii sau mai mulți, indemnizația lunară va fi până la echivalentul a două salarii minim nete.

Persoanele care vor beneficia de această indemnizație nu trebuie să aibă un venit maxim sau minim realizat, iar suma acordată de către stat nu va fi impozitată.

Pe de altă parte, există anumite condiții pentru ca persoanele să primească indemnizația lunară, ci anume ca cel puțin unul dintre părinți să realizeze venituri, iar copiii aflați în îngrijirea persoanelor respective să fie înscriși într-o unitate de învățământ, după împlinirea vârstei de 3 ani.

Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară

Citește și: Veste bună pentru mamele din România! Voucherele în valoare de 2000 de lei se vor majora cu 50%

Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară
Programul „Masa caldă” va fi extins în toate școlile din țară[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect vizat de propunerea legislativă se referă la programul „Masă caldă”, implementat până în prezent în 450 de școli din țară.

Astfel, pe lângă indemnizația lunară oferită familiilor cu mai mulți copii, Guvernul își propune ca respectivul program prin intermediul căruia preșcolarilor și elevilor le este acordat un suport alimentar să fie extins în toate școlile din țară până în anul școlar 2035.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

4000 de lei gratis de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească femeile pentru a încasa acești bani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies