Potrivit declarațiilor transmise în urmă cu puțin timp de liderul social-democrat, este posibil ca România să aibă ultima majorate de pensii pentru următorii 50 de ani.
Marcel Ciolacu a discutat zilele acestea despre măsurile prevăzute în PNRR și majorările de care vor beneficia pensionarii în următoarea perioadă.
Marcel Ciolacu, despre faptul că ar putea fi ultima creștere din următorii 50 de ani
Conform spuselor președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ar putea urma ultima majorare de pensii pentru următorii 50 de ani.
„Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR.
Citește și: Toate detaliile despre voucherele sociale. Când intră suma de bani pe card, pentru tranșa a patra
Citește și: Se oferă 500 de lei de persoană! Se întâmplă astăzi, 13 decembrie, în România
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Marcel Ciolacu a menționat că ar putea apărea o recesiune în România
Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a mai declarat și că ar trebui „să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare” în legătură cu o eventuală recesiune în România.
„În Uniunea Europeană sunt semne de încetinire a producției. O eventuală recesiune tehnică. Este un avertisment pe care noi trebuie să îl luăm în considerare, de aceea am și avut întotdeauna dialogul cu domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă. Trebuie să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare. Cred că asta așteptați și dumneavoastră și așteaptă și românii”, a completat Marcel Ciolacu.
Un român din trei o să aibă vârsta de peste 65 de ani, în anul 2060
Conform datelor din România, un român din trei va ajunge la vârsta de peste 65 de ani în anul 2060. Statistica este destul de alarmantă dacă ne uităm la faptul că, în urmă cu șapte ani, un român din cinci are peste 65 de ani.
Mai mult decât atât, aceeași statistică arată că numărul românilor care vor ieși la pensie în anul 2070 va fi cu aproape 10 procente mai mare decât cel din prezent.
Însă, în următorii 40 de ani, pensiile ar urma să se majoreze, ceea ce ridică câteva semne de întrebare în legătură cu aceste venituri și la cine le va produce, în contextul în care unii români ar trebui să beneficieze de aceste sume pentru o perioadă mai lungă de timp, arată statistica.