Veste proastă pentru salariatele din România! Ce se va întâmpla cu plata salariilor

Veste proastă pentru salariatele din România! Ce se va întâmpla cu plata salariilor
Veste proastă pentru salariatele din România! Ce se va întâmpla cu plata salariilor

Un proiect de lege care are susținerea băncilor comerciale, a Băncii Naționale a României și a unui procesator de carduri propune interzicerea plății salariilor în bani cash, atât în sectorul public, cât și în cel privat, cu câteva excepții.

După ce a fost aprobat în comisii, proiectul de lege va fi supus la vot în plen. Cu toate acestea, unii deputați au criticat inițiativa, susținând că aceasta va limita accesul la serviciile financiare. Scopul acestui proiect este să înlocuiască plata salariilor în numerar cu metode de plată electronice, în vederea creșterii disciplinei financiare în ceea ce privește încasările și plățile. Această obligație va include veniturile de natură salarială, cele asimilate salariilor și beneficiile de asistență socială.

Citește și: Veste bună pentru româncele cu pensii sub 1700 de lei. Vor primi ajutoare de la stat

Veste proastă pentru salariatele din România

Deputatul PNL George-Cristian Tuță a propus un proiect de lege care vizează interzicerea plății salariilor în numerar, cu sprijinul unui număr de parlamentari din diverse partide politice. Scopul proiectului este de a îmbunătăți incluziunea financiară, dar se concentrează în principal pe restricționarea plăților în numerar.

Legea 258/2017 stabilește că persoanele cu venituri lunare mai mici de 60% din salariul mediu brut pe economie (6.789 de lei pentru anul în curs) sunt exceptate de la obligația de a-și primi salariul în cont bancar.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„Într-adevăr, trebuie să recunoaștem că schimbările necesită o perioadă de adaptare, de aceea am propus ca beneficiarii de pensii și de ajutoare sociale să nu fie astăzi cuprinși în această formă de a-și încasa veniturile în contul respectiv, putând să opteze pentru

cash”, a declarat Tuță.

Veste proastă pentru salariatele din România!
Veste proastă pentru salariatele din România![Sursa foto: shutterstock]

Plata salariilor în numerar ar putea fi interzisă

Cu toate acestea, legea prevede faptul că persoanele cu venituri brute lunare sub 4.073 de lei pot primi salariile prin intermediul conturilor bancare, ceea ce ar însemna aproximativ 2.400 de lei net pentru salarii, în timp ce salariul minim net este de 1.900

de lei pentru comparație. Cu toate acestea, pensionarii nu sunt scutiți automat de această obligație, deoarece unii dintre aceștia depășesc plafonul de venit lunar. În România, la sfârșitul anului trecut, existau aproape cinci milioane de pensionari, cu o pensie medie de aproximativ 1.800 de lei.

Veste proastă pentru salariatele din România!
Veste proastă pentru salariatele din România![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: „Trebuie să fie drăguț.” Antonia a vorbit despre operația la care a fost supusă, după ce a adus pe lume cel de-al treilea copil



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care sunt noile reguli la vânzarea unei locuințe. Vânzătoarele vor plăti taxe indiferent de valoarea imobilului

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies