Veste tristă cu o lună înainte de începerea facultăților. Ce se întâmplă cu studenții din toamnă?

Veste tristă cu o lună înainte de începerea facultăților. Ce se întâmplă cu studenții din toamnă?
Veste tristă cu o lună înainte de începerea facultăților. Ce se întâmplă cu studenții din toamnă?

În mai puțin de o lună și jumătate studenții vor merge la cursuri.

O mare parte dintre studenții care vor păși pragul facultății în mai puțin de o lună jumătate au optat pentru o facultate care se află la distanță față de domiciliul lor actual. Astfel, tinerii vor fi nevoiți să-și caute chirie în orașul unde vor urma studiile de licență.

Ce se întâmplă cu prețul chiriilor

Citeste si: TOT ce trebuie să știi despre aparatul dentar

Ce se întâmplă cu prețul chiriilor
Ce se întâmplă cu prețul chiriilor[Sursa foto: pixels]

Chiriile încep să se scumpească în marile centre universitare din România. Acest lucru constituie o veste tristă pentru studenții care încă nu și-au găsit chirie și au lăsat acest lucru pe ultima sută de metrii.

Proprietarii de imobile de închiriat profită de începerea anului universitar și au scumpit drastic prețurile chiriilor.

Care sunt cele mai scumpe zone pentru chirii

Citeste si: 4 Măști cu aspirină pentru ten pe care le poți face acasă. Nu ai nevoie de vizite la salon sau la dermatologie

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Majoritatea studenților își caută chirie în zonele din jurul facultăților. Pentru a ajunge repede la cursuri, tinerii optează pentru zonele unde au acces la mijloacele de transport în comun.

În București, cele mai căutate zone sunt: Grozăvești, Politehnica și Lacul Tei. Prețul în aceste locuri poate ajunge la 430 euro pentru un apartament cu 2 camere și 350 euro pentru o garsonieră.

În Cluj-Napoca cea mai căutată zonă pentru studenți este Mărăști, unde un apartament cu 2 camere se închiriază cu 450 de euro.

În Iași, prețul unui apartament cu 2 camere situat în centrul orașului ajunge la 350 de euro.

Care este cel mai scump oraș

Citeste si: Cu ce se mănâncă nachos. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat

În ceea ce privește prețul chiriilor, dar și al nivelului de trai, cel mai scump oraș este Cluj-Napoca. Acesta are atât zone la periferia orașului, unde prețurile la chirii sunt mai accesibile, dar și zone centrale, unde s-au înregistrat cele mai mari creșteri în privința prețului chiriilor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Următoarele orași din clasamentul chiriilor sunt Constanța și Timișoara.

Ce soluții adoptă studenții pentru prețul crescut al chiriilor

Citeste si: În cât timp fierbe gulia. Care este secretul gospodinelor?

Ce soluții adoptă studenții pentru prețul crescut al chiriilor
Ce soluții adoptă studenții pentru prețul crescut al chiriilor[Sursa foto: pixels]

Deoarece bugetul tinerilor nu se potrivește cu prețul crescut al chiriilor, au încercat să găsească mai multe variante pentru a-și permite să studieze în orașul dorit. O primă opțiune pe care o adoptă tinerii este statul la cămin.

Din păcate, numărul mic de cămine este una dintre probleme cu care se confruntă orașele universitare, iar condițiile din cămin cât și distanța mare dintre acestea și facultate îi descurajează pe studenți atunci când vor să opteze pentru statul la cămin.

O altă soluție pe care au adoptat-o tinerii a fost aceea de a închiria un apartament și a sta cu mai mule persoane, astfel prețul chiriei s-ar împărți la numărul de persoane.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

„Ai scăpat ușor, dacă nu ți-au cerut banii înapoi” Iulia Vântur, criticată pentru un concert

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies