Veste tristă în lumea filmului! Actrița Jane Birkin s-a stins din viață

Veste tristă în lumea filmului! Actrița Jane Birkin s-a stins din viață
Veste tristă în lumea filmului! Actrița Jane Birkin s-a stins din viață

Ministerul Culturii din Franța a anunțat duminică că actrița și cântăreața britanică Jane Birkin a încetat din viață la vârsta de 76 de ani, în Paris, conform informațiilor oferite de Reuters.

Ziarul Le Parisien și televiziunea BFM au relatat că Jane Birkin a fost descoperită decedată chiar în domiciliul său, conform declarațiilor făcute de persoane apropiate ei. Se cunoaște că Jane Birkin a avut un accident vascular cerebral minor în 2021, după ce a avut probleme cardiace în anii anteriori.

Citește și: „Pe vremea aceea, era foarte greu să ai acces la sistemul medical de calitate. O lună de zile a stat în comă.” Adela Popescu a avut parte de momente dificile, în urmă cu mai mulți ani

Veste tristă în lumea filmului

Birkin a devenit celebră la nivel internațional datorită hitului său din 1969, în care a colaborat cu regretatul cântăreț și compozitor francez Serge Gainsbourg. Cântecul lor "Je t’aime... moi non plus" a devenit foarte cunoscut.

După despărțirea de compozitorul britanic John Barry, ea s-a stabilit în Franța la sfârșitul anilor 1960.

„Această plecare este atât de tristă. Era o persoană frumoasă", a declarat fostul ministru al Culturii Roselyne Bachelot pentru BFM.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Artista londoneză, care și-a dedicat aproape întreaga carieră artistică în Franța, se retrăsese de pe scenă de ceva vreme, revenind în urma unui atac vascular cerebral suferit în 2021.

În luna martie, echipa ei anunțase că și-a anulat concertele pentru următoarele două luni, iar la sfârșitul lunii mai au fost comunicate noi anulări.

Jane Birkin s-a născut în Londra la data de 14 decembrie 1946 și a fost copilul unui ofițer și al celebrei actrițe engleze Judy Campbell, fapt care a facilitat interacțiunea ei directă cu lumea cinematografiei încă din copilărie.

Actrița Jane Birkin s-a stins din viață

La început, primele roluri le-a avut în două filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes, "Le Knakck", de Richard Lester, în 1965, şi, mai ales, "Blow-Up", de Michelangelo Antonioni, în 1967, aminteşte EFE, citată de Agerpres.

Datorită experienței sale, în anul 1968, Jane Birkin a luat decizia de a se muta în Franța, unde a avut o întâlnire fericită cu cântărețul Serge Gainsbourg. Împreună, au trăit o poveste de dragoste care s-a concretizat în câteva piese muzicale senzaționale și scandaloase, în special celebrul duet "Je t'aime moi non plus", care a rămas un moment de

referință în istoria cântecului francez.

După despărțirea cuplului Birkin-Gainsbourg în 1980, compozitorul și cântărețul a dedicat unul dintre cele mai remarcabile sale albume, intitulat "Baby alone in babylone", Jane Birkin la trei ani mai târziu. Acest album a fost apreciat la nivel înalt și a primit recunoașterea unui disc de aur. De-a lungul carierei sale, Jane Birkin a fost onorată cu un alt disc de aur pentru albumul său "Arabesque", în anul 2002.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În anul 2012, Jane Birkin a fost nevoită să întrerupă temporar cariera din cauza problemelor de sănătate, în special din cauza unei pericardite acute, care a necesitat perioade de odihnă.

Într-o perioadă extrem de dificilă, în luna decembrie a anului următor, ea a suferit pierderea fiicei sale mai mari, Kate.

Citește și: „Mi-e teamă pentru viața mea.” Ramona de la Clejani a trecut prin clipe cumplite, după ce a fost bătută în timpul unui concert. Ce a declarat artista despre acest eveniment

 

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Mădălina Ghenea, în distribuția serialului “Familia Borgia”, de la Kanal D2

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies