Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare

Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare
Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare

În România vârsta de pensionare se modifică direct prin lege. Românii vor ieși mai târziu la pensie.

În prezent, în România vârsta de pensionare este de 65 de ani în cazul bărbaților și 63 de ani pentru femei. Din păcate, Comisia Europeană solicită creșterea vârstei de pensionare cât mai repede, pentru a nu pierde banii din PNRR. Această decizie afectează mulți români, care vor fi nevoiți să iasă la pensie mai târziu decât s-ar fi așteptat.

Află din rândurile următoare care sunt categoriile ce vor fi afectate de noile schimbări care se vor produce în privința vârstei de pensionare din România.

Ce se va întâmpla cu pensiile magistraților

Citește și: Anunț de ultim moment pentru femeile din România! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare?

Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare
Veste tristă pentru femeile din România! Se modifică vârsta de pensionare[Sursa foto: freepik]

În momentul de față, numărul persoanelor care beneficiază de pensii speciale este în creștere în România. Cu toate acestea, Comisia Europeană insistă să se adopte un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Dat fiind această situație, Consiliul Superior al Magistraturii a adresat o scrisoare Comisiei Europene în legătură cu proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților.

Prin intermediul acesteia, CSM solicită ca dispozițiile legate avute în vedere să stabilească o perioadă de tranziție sau o aplicare etapizată adecvată.

Potrivit CSM, este „imperativ” să se regândească metoda etapizată propusă prin stabilirea unor intervale raționale de aplicare a noilor dispoziții, astfel încât creșterea vârstei de pensionare, cu un minim de 12 ani, să se facă treptat, pe o perioadă mult mai lungă decât cea propusă, fără a afecta speranța legitimă a beneficiarilor și fără a crea situații discriminatorii între profesioniștii cu o vechime similară în sistemul judiciar, dar cu vârste biologice diferite.

Sistemul judiciar din România s-ar putea prăbuși din cauza pensionărilor

Citește și: Veste bună pentru femeile din România! Vor putea beneficia de un plus de vechime în muncă

Sistemul judiciar din România s-ar putea prăbuși din cauza pensionărilor
Sistemul judiciar din România s-ar putea prăbuși din cauza pensionărilor[Sursa foto: freepik]

Consiliul Superior al Magistraturii mai spune că sistemul judiciar se confruntă în prezent cu un deficit sever de personal. În prezent, 20% din posturile de judecător și 27% din posturile de procuror sunt deja vacante, iar Consiliul susține că procentul acestora va crește până la 40% și 45% până la sfârșitul anului 2025.

Efectul acestei creșteri va fi prăbușirea sistemului judiciar din România, din cauza unui nou val de pensionări cauzate de noile modificări.

Legea privind reforma pensiilor speciale se află în dezbatere la Camera Deputaților, după ce Senatul a adoptat mai multe modificări.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies