Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei! Ce trebuie să știe femeile din România

Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei! Ce trebuie să știe femeile din România
Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei! Ce trebuie să știe femeile din România

În țara noastră, pensiile de până în 2000 de lei nu sunt impozabile, însă există o posibilitate ca pragul să crească la 3000 de lei, iar sumele lunare primite pentru pensionari ar putea să se mărească. Iată despre ce este vorba!

În urmă cu puțin timp, PNL a depus la Camera Deputaților un proiect de lege prin care se cere câteva modificări aduse Codului Fiscal. De asemenea, liberalii ar vrea să majoreze plafonul care hotărăște venitul impozabil lunar din pensii.

”În temeiul prevederilor art. 74 din Constituția României, republicată, vă înaintăm Propunerea Legislativă pentru modificarea și completarea legii nr. 227/2015, privind Codul Fiscal, spre a fi supusă dezbaterii și aprobării Parlamentului României”,

se arată în adresa înaintată conducerii Camerei Deputaților și semnată de către mai mulți deputați PNL.

Citește și: Româncele care au lucrat în străinătate, pensie mai mare! Decizie de ultimă oră luată de Ministrul Muncii

Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Lista îi are în vedere și pe Raluca Țurcan, Florin Roman și Bogdan Huţucă, iar deputații vor schimbarea articolului 100 din legea 227/2015.

În prezent, acolo se precizează faptul că „stabilirea venitului impozabil lunar din pensii prevede în momentul de față că venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul de pensie a sumei neimpozabile lunare de 2000 de lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V – Contribuții sociale obligatorii”.

Ce trebuie să știe româncele despre suma de bani în plus la pensie

Mai mult decât atât, principalul motiv pentru mărirea pragului de neimpozabilitate este faptul că acesta nu a fost ajustat de câțiva ani, iar ulterior, inflația anuală a crescut considerabil, la fel și punctul de pensie. Așadar, marea majoritate a pensiilor din țara noastră sunt peste 2000 de lei, dar tot majoritatea sunt sub 3000 de lei.

„În ultimii cinci ani nu au mai intervenit ajustări asupra acestui plafon care stabilește venitul impozabil lunar din pensii, deși inflația anuală a variat între 3% și peste 14%.

Mai mult decât atât, majorările succesive ale punctului de pensie operate în perioada 2017-2022, au determinat creșterea veniturilor din pensii peste plafonul de 2000 de lei pentru mulți pensionari, majorări care, în parte, au fost sterilizate de aplicarea impozitului lunar din pensii pentru sumele care depășeau 2000 de lei. În contextul creșterii accelerate a prețurilor de consum și al erodării puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici, propunem majorarea de la 2000 de lei la 3000 de lei a sumei prevăzute la alin 1, art 100, ca formă de compensare parțială a inflației din ultima perioadă”,
se mai arată în expunerea de motive.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, impactul bugetar al măsurii, potrivit inițiatorilor, ar fi de 87,49 milioane de lei lunar, sau aproape un miliard de lei anual, însă valoarea respectivă poate fi acoperită cu ușurință din „creșterea veniturilor

bugetului de stat, peste prognoze, din TVA, taxe și alte impozite fiscale”.

Citește și: Se dau vouchere pentru alimente femeilor din România. Când vor fi livrate pachetele de la Guvern

Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Femeile din România care pot primi 7000 de lei, începând cu data de 24 martie 2023. Ce trebuie să facă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies