Vești bune pentru mame și femeile pensionate! Se dau mulți bani în plus, anunțul premierului Ciucă

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca despre ajutorul acordat romanilor

Cine va beneficia de mai mulți bani în plus, începând cu luna mai. Premierul Ciucă a făcut anunțul momentului.

Vești extrem de bune pentru milioane de pensionari! Aceștia urmează să primească vouchere speciale pentru a putea cumpăra produse alimentare.

Vezi mai jos care sunt vârstnicii care vor beneficia de aceste vouchere. Chiar prim-ministrul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Măsurile din planul „Sprijin pentru România” vor intra în vigoare cel mai devreme de la 1 mai, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă, luni, în cadrul conferinţei de presă susţinute de liderii coaliţiei pentru prezentarea pachetului de măsuri.

Citeste si: Programul ”Family Start”. Află cum poți lua un credit fără dobândă pentru nuntă cu bani de la Guvern

„Primele măsuri vor intra în vigoare cel mai devreme la 1 mai. Ele au perioadă de aplicare până la sfârşitul anului. Doar pentru cele care au suport deja programele din fonduri europene, acestea vor continua şi după 31 decembrie 2022”, a arătat premierul, în cadrul evenimentului de la Palatul Parlamentului.

Bani pentru romani
Bani pentru romani, incepand cu luna mai[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Vouchere de 50 de euro pentru românii cu venituri mici. Marcel Boloş, detalii din discuţiile cu Comisia Europeană

În ceea ce priveşte măsurile susţinute din fonduri europene, premierul le-a menţionat pe cele pentru sprijinirea unor companii sau cele care fac parte din pachetul social.

Potrivit premierului, pachetul social intră în vigoare de la 1 iunie.

Citeste si: VIDEO- Când va începe acordarea voucherelor pentru populație. Declarațiile ministrului Muncii

Cine primește bani în plus

„În domeniul social, sprijin pentru cetăţenii României, urmăreşte protejarea acestora de creştere a preţurilor. Aceste vremuri dificile impun, aşa cum spuneam, solidaritate şi sprijin, acordat mai ales oamenilor care au nevoie de susţinere.

Astfel, pachetul oferă următoarele soluţii: un miliard de euro, 50% fonduri europene, 50% fonduri de la bugetul de stat, care va consta în vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru: familii cu el puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei/lună; pensionari cu venit mai mic de 1.500 de lei/lună; persoanele cu venit minim garantat; persoanele cu dizabilităţi.

Pachetul intră în vigoare începând cu data de 1 iunie”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

„Voucherul de 50 de euro la 2 luni nu pare o sumă foarte mare, dar el este destinat cetăţenilor români vulnerabili şi se adaugă acelor măsuri care sunt deja în derulare”, a spus Ciucă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, întrebat ce poate să cumpere o persoană cu aceşti bani.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Bani de la stat pentru acești români! Unde se depun cererile și ce acoperă sumele

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies