Vești excelente pentru romani. Sardinia oferă 15000 de euro dacă îți cumperi o casa pe teritoriul ei. Iată care sunt condițiile propuse

Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro
Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro

Sardinia oferă 15000 pentru cei care vor cumpăra o casa pe teritoriul ei. Insula suferă în urma depopulării, asa că se oferă sa finanțeze renovarea unei case de locuit.

Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro pentru a ajuta o familie doritoare sa își cumpere sau sa își renoveze prima lor casa. Unica condiție este ca locuința sa fie amplasata într-o comună cu mai puțin de 3.000 de locuitori. Aceasta acțiune reprezinta un plan strategic pentru a combate fenomenul de depopulare al zonelor rurale și pentru a stimula economia în zonele respective.

Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro
Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești bune pentru români! Guvernul oferă 3.000 de euro acestor persoane. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Cei care se muta în zone cu maxim 3.000 de locuitori din Sardinia vor primi 15.000 de euro

Pentru achiziționarea proprietății, ajutorul acordat de guvern vine sub formă de subvenție nerambursabilă pentru gospodărie.

Acesta poate ajunge pana la 15.000 de euro, dar nu poate acoperi mai mult de 50% din costul casei sau al renovării și nu poate să depășească suma mai sus menționată. Subvenția se acordă persoanelor care își înregistrează reședința într-un oraș mic din Sardinia sau își transferă reședința înregistrată în maxim 18 luni de la achiziționarea casei sau de la data finalizării renovării.

Persoanele care au deja reședința într-un oraș mic de pe teritoriul insulei nu pot solicita subvenția.

Președintele Sardiniei a spus că nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor”, a menționat președintele Sardiniei.

Ce a mai explicat președintele Sardiniei

Christian Solinas, președintele Sardiniei, a explicat ca această măsură are ca scop transformarea insulei într-un loc mai bun pentru a trăi și pentru a oferi mai multe oportunități locuitorilor.

"Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii. Datorită contribuțiilor la primele lor case, aceasta se consolidează și devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie!

Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici de repopulare a acestora , a mai menționat Christian Solinas, președintele Sardiniei.

Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro
Administrația Sardiniei dispune de un buget de 45 de milioane de euro[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ,,Este o variantă pe care am discutat-o și în ședința de astăzi”. Nicolae Ciucă, anunț pentru românii care au pensii sub 3.000 de lei

Citeste si: Mario Joy și iubita lui s-au căsătorit, după 9 ani: „E ceva unic în viață”

 

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

La ce sumă va ajunge pensia minimă. Ce se întâmplă după majorarea de la 1 ianuarie 2023

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies