Vești importante pentru mamele care au copii la școală. Ce se întâmplă de la data de 3 mai 2023

Vești importante pentru mamele care au copii la școală. Ce se întâmplă de la data de 3 mai 2023
Vești importante pentru mamele care au copii la școală. Ce se întâmplă de la data de 3 mai 2023

Marți, 11 aprilie 2023, Ministerul Educației a emis noi precizări privind înscrierea în învățământul primar (clasele pregătitoare și clasele I-IV).

Iată ce trebuie să știe părinții români.

Citește și: Pensionarele primesc pensiile mai devreme, chiar înainte de sărbătorile Pascale! Ce bani primesc, pe lângă pensii, pe 13 aprilie 2023

Ce trebuie să facă părinții care vor să își înscrie copiii la școală?

Marți, 11 aprilie 2023, Ministerul Educației a transmis noi precizări cu privire la înscrierea în învățământul primar, reamintind că cererile de înscriere se depun (online sau personal) în perioada 3 mai- 18 mai la unitatea de învățământ la care copilul solicită admiterea.

În aceeași perioadă vor fi depuse/trimise și celelalte documente necesare pentru înscriere:

– actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde este stabilit domiciliul minorului;

– certificatul de naştere al copilului;

– recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv);

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Dacă vă înscrieți la o unitate de învățământ, alta decât școala în care locuiți, va trebui, de asemenea, să dovediți că ați îndeplinit criteriile generale și specifice de excludere. Criteriile generale de excludere sunt, de asemenea, incluse în formularul de cerere standard. Criteriile specifice de selecție sunt notificate la nivelul fiecărei instituții în parte.

În cazul în care nu este disponibil un loc la o școală preferată din cauza capacității, părinții pot alege să solicite un loc la o școală preferată și să bifeze această opțiune pe formularul de cerere standard.

Ce alte informații trebuie să știe părinții?

Între 5 și 26 aprilie, se efectuează evaluări ale dezvoltării copiilor care vor împlini șase ani între 1 septembrie și 31 decembrie, precum și recomandări pentru admiterea în învățământul primar pentru copiii care au frecventat grădinița.

Între 3 mai și 18 mai, părinții/tutorele legal completează un formular de cerere de înscriere online sau la unitatea de învățământ unde doresc să se înscrie.

La 31 mai 2023, numărul de candidați la admitere și numărul de locuri rămase vor fi publicate pe site-urile web ale instituțiilor de învățământ și ale autorităților de inspecție școlară.

Cum va arăta anul școlar 2023 – 2024?

Vă amintim că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat deja ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada Sărbătorilor Pascale.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024.

A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Ordinul prevede 36 de săptămâni pentru anul universitar 2023-2024, începând cu 11 septembrie 2023 și până la 21 iunie 2024. Săptămâna de vacanță, stabilită de inspectorii școlari județeni și municipali, este cuprinsă între 12 februarie 2024 și 3 martie 2024.

Programele naționale „Școala altfel" și „Săptămâna verde" se vor desfășura între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024. Cele două programe se vor desfășura în momente diferite.

„Ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial și apoi va fi publicat integral pe site-ul Ministerului Educației", a precizat sursa citată.

Vești importante pentru mamele care au copii la școală.
Vești importante pentru mamele care au copii la școală.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Femeile din România care ies la pensie și se reangajează nu mai pot primi salariu de la stat! Anunț important înainte de Paște



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Femeile din România primesc ajutoare pentru alimentele de Paște

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies