Vești noi despre transmiterea COVID-19! Victor Voicu: „Putem fi infectați și pe cale digestivă”

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Academicianul Victor Voicu ne-a oferit vești noi despre transmiterea COVID-19, virusul despre care se află lucruri noi de la o zi la alta.

Victor Voicu, Academician și vicepreședinte al Academiei Române, a discutat despre virusul COVID-19 și modul prin care acesta se poate transmite. Astfel, noul coronavirus a luat prin asalt întreg mapamondul, infectând peste trei milioane de persoane la nivel mondial și luând viața a mai mult de 228.000 de oameni.

Citeste si: Cand se termina pandemia de coronavirus in Romania. Anuntul oficial al lui Raed Arafat

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Dacă până acum se știa că noul coronavirus infectează oamenii prin ochi, nas și gură, se pare că un nou anunț dă peste cap progresele pe care medicii, cercetătorii și specialiștii din întreaga lume le făcuseră până acumm.

COVID-19 ne poate infecta și pe cale digestivă! Ce înseamnă asta

Academicianul Victor Voicu a făcut noi precizări despre virusul COVD-19, explicând că dată fiind transmisia orală, virusul ne poate infecta și pe cale digestivă. Mai mult decât atât ,academicianul a mărturisit că noul coronavirus este extrem de ciudat și de complex, motiv pentru care mereu putem afla ceva nou despre acesta, fie căvorbim despre transmitere sau simptomatologie.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

”Am văzut astăzi, citând un articol, că acest receptor ACE-2, enzima de conversie a angiotensinei 2, nu se găsește numai în plămâni. Bineînțeles, știam prea bine asta, se găsește și-n sistem cardio-vascular, cardio-circulator, dar și la nivelul intestinului, deci poți fi contaminat și pe cale digestivă, pe cale orală. Iată că noi învățăm tot timpul din mers, acest virus este extrem de ciudat,” a mărturisit Academicianul Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, printr-o intervenție televizată.

Medicii pediatri din Europa au descoperit o nouă boală ce poate fi provocată de COVID-19

Medicii pediatri din Europa constată că, în ultima perioadă, au apărut numeroase cazuri de boală Kawasaki, care pot fi ca un simptom secudar al COVID-19, cazurile având legătură cu virusul care a dat peste cap umanitatea.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Citeste si: Secretarul de Stat american, Mike Pompeo: Există “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan

Pediatrul Mihai Craiu i-a avertizat pe părinți că trebuie să acorde atenție sporită simptomelor cu care se confruntă copiii lor. Este vorba despre febră, inflamarea ganglionilor, secreții oculare, precum și umflături în zona membrelor inferioare și superioare. Specialistul a avertizat că dacă vă confruntați cu aceste manifestări, e imperios necesar să mergeți cu cel mic la medic.

Citește și: Ultima conversație dintre Igor Cuciuc și fiica sa. Ce i-a transmis Andreea înainte cu câteva ore să se stingă din viață: „Tata nu...”. Artistul cânta în momentul în care adolescenta și-a dat ultima suflare- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

„Suficient de repede înseamnă în primele patru-cinci zile de la debutul acestei maladii, în contextul celor cinci semne clinice majore asemănătoare de boală Kawasaki: febră mare mai multe zile, cinci sau pe acolo, să ai ganglionii umflaţi la gât, să ai conjunctivită, să ai ochii ca şi cum ţi-ar fi intrat apă cu săpun în ei, nu să curgă cu puroi, să fie non-supurativă. Să ai ochii roşii-roşii, să ai buzele umflate şi crăpate şi să ai umflături la mâini şi la picioare, eventual cu erupţie,” a declarat Mihai Craiu, potrivit Mediafax.

covid-19, victor voicu, mihai craiu, transmiterea COVID-19, virusul

Se crede că această maladie, Kawasaki, poate fi o reacție provocată de COVID-19

Deși primii medici care s-au confruntat cu această nouă boală au fost cei din Marea Britanie, specialiști din Franța, Spania, Italia sau Belgia au recunoscut simptomele și au mărturisit că s-au confruntat cu astfel de cazuri.

”Cei mai mulţi pacienţi cu tablou clinic de Kawasaki nu au serologie de Covid-19. Că e prea tarziu sa mai aibă anticorpi, e posibil. Profesorul francez de la Necker care îngrijeşte aceşti copii a spus că cei care au avut ceva care a semănat cu SARS Cov-2 au avut în urmă cu trei săptămâni. Apare, chiar dacă e legată de Covid, după vindecarea bolii iniţiale, la nişte săptămâni, nici nu mai ştii că nu ai avut boala dacă nu ai fost testat,” a continuat Mihai Craiu.

Citeste si: Descoperire ȘOC! Aceste aparate pot împrăștia coronavirusul. Le ai și tu în casă



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Al doilea val al epidemiei de coronavirus, mai repede decat ne-am fi asteptat. Declaratiile lui Nelu Tataru

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină