Vezi când NU este recomandat să faci sex în timpul sarcinii! Aceasta este explicaţia medicilor!

Vezi când NU este recomandat să faci sex în timpul sarcinii! Aceasta este explicaţia medicilor!
Vezi când NU este recomandat să faci sex în timpul sarcinii! Aceasta este explicaţia medicilor!

Sex în timpul sarcinii! Informaţii esenţiale pentru sănătatea copilului tău!

Sexul în timpul sarcinii a născut multe mituri şi legende. Se spune deseori că este dăunător, periculos, neplăcut și, în general, imoral. Pentru că este considerat încă de multă lume un subiect tabu, Ela Crăciun a intervievat unii din cei mai buni medici spre a se documenta pentru cartea sa, “9 luni fără griji”, lansată la finalul lunii mai.

Sex în timpul sarcinii! "T rebuie găsite poziţii în care să te simţi cât mai confortabil"

Dacă sarcina este normală, atunci relația intimă nu-i va face niciun rău copilului. Dimpotrivă, o viață sexuală regulată ți-ar putea fi benefică, deoarece nu numai că ajută la întărirea mușchilor pelvieni, ci îți oferă și sentimente pozitive. Iar starea psihologică în această perioadă este foarte, foarte importantă.

Citeste si: Cristina Ich este însărcinată, dar nu s-a lăsat de țigări. Toate mămicile o judecă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Sarcina schimbă şi viaţa sexuală a cuplurilor. Mulţi îşi fac griji că o partidă de sex ar putea să cauzeze avort, dar de fapt, dacă totul este în regulă, raporturile sexuale nu ar trebui să producă vreun rău. Este important să se păstreze intimitatea cuplului, chiar dacă se petrec atâtea transformări.Bebeluşul

este protejat de lichidul amniotic, dar şi de muşchiul uterului. Aşa că nu trebuie să vă temeţi, raportul sexual nu-l va afecta. Şi mai este ceva care îl protejează: dopul de mucus de la nivelul cervixului reprezintă o barieră împotriva infecţiilor. Poţi să stai liniştită, penisul partenerului nu îi face niciun rău copilului. Însă, cu cât sarcina avansează, trebuie găsite poziţii în care să te simţi cât mai confortabil.

Citeste si: O mămică de invidiat. Anca Serea arată impecabil însărcinată în opt luni și jumătate

În ultimul trimestru de sarcină este interzis să faceţi sex doar dacă medicul care urmăreşte sarcina a specificat acest lucru. Dacă nu există probleme, atunci doar disconfortul vă poate împiedica. Există însă medici, care, ca măsura de prevenție, nu recomandă sexul în ultimele săptămâni de sarcină.

Aceştia motivează prin faptul că hormonii din spermă pot stimula contracţiile ”, scrie vedeta în cartea sa, “9 luni fără griji”.

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum sa dezvolti creativitatea celui mic

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies